ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Τον νίκησε γιαγιά 103 ετών από το Μεξικό

Κορωνοϊός: Τον νίκησε γιαγιά 103 ετών από το Μεξικό
Screen Grab/YouTube

Πολύ... σκληρή για να υποχωρήσει μπροστά στον κορωνοϊό αποδείχθηκε μια υπέργηρη γυναίκα, που πάσχει και από χρόνια αναπνευστική νόσο

Η γυναίκα, ηλικίας 103 ετών από το Μεξικό εισήχθη στο νοσοκομείο της Γoυαδαλαχάρα στις 22 Σεπτεμβρίου με πυρετό, δύσπνοια και καταρροή. Ωστόσο δεν χρειάστηκε ποτέ να διασωληνωθεί.

«Ήταν διαρκώς ευδιάθετη, είχε διαύγεια και μιλούσε στους γιατρούς. Μας προέτρεπε να προσέχουμε τους εαυτούς μας. Η εξέλιξή της ήταν πολύ καλή, τα συμπτώματά της εξαφανίστηκαν», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Ντέιβιντ Σάντσες.

Πριν λίγες ημέρες έγινε καλά μετά τη μόλυνσή της από κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε το Μεξικανικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης. Το Ινστιτούτο, το οποίο υπάγεται στο μεξικανικό σύστημα υγείας, ανακοίνωσε ότι η γυναίκα, της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο το όνομα, Μαρία, νοσηλεύτηκε για 11 ημέρες.


Παρά τα πνευμονολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν πάσχει από άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία ή η υπέρταση. «Αυτό βοήθησε στο να το ξεπεράσει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο το Ινστιτούτο.

Η ασθενής επέστρεψε στο σπίτι της την περασμένη Παρασκευή. Φωτογραφίες της και βίντεο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο, τη δείχνουν να χειροκροτεί τους γιατρούς της ενώ μεταφέρεται εκτός νοσοκομείου σε αναπηρικό αμαξίδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ