ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Θετική στο κορωνοϊό και η εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ

Λευκός Οίκος: Θετική στο κορωνοϊό και η εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ
AP Photo/Jacquelyn Martin

Συναγερμός εκ νέου στον Λευκό Οίκο, καθώς αυτή τη φορά θετική στον κορωνοϊό εντοπίστηκε η εκπρόσωπος Τύπου, Kayleigh McEnany.

Η ίδια ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Twitter ότι διαγνώστηκε θετική στην Covid-19, το πρωί της Δευτέρας.

Όπως λέει, δεν εμφανίζει συμπτώματα και πως θα τεθεί σε καραντίνα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου αποτελεί, μέχρι στιγμής, το 11ο άτομο κοντά στον πρόεδρο Τραμπ που πρόσφατα έχει διαγνωστεί με κοροναϊό.

Θετικά τεστ

Ντόναλντ Τραμπ: Πρόεδρος. Η ανακοίνωση της ασθένειάς του έγινε το πρωί της Παρασκευής ενώ λίγες ώρες αργότερα μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ.

Μελάνια Τραμπ: Πρώτη κυρία. Η ανακοίνωση της ασθένειάς της έγινε μαζί με εκείνη του προέδρου. Παραμένει στον Λευκό Οίκο με «ήπια συμπτώματα».

Χόουπ Χικς: Σύμβουλος του προέδρου. Συνεργάζεται στενά μαζί του και διαγνώστηκε θετική μία ημέρα πριν τον πρόεδρο.

Νίκολας Λούνα: Βοηθός του προέδρους και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Τραμπ.

Μάικ Λι (R-UT)Q: Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, μέλος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Είναι ωστόσο αβέβαιο αν θα επιστρέψει εγκαίρως στα καθήκοντά του και θα είναι παρών όταν η Επιτροπή θα εξετάζει την υποψηφιότητα της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για την πλήρωση της κενής θέσης στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Θομ Τίλις (R-NC): Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, μέλος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Είναι ωστόσο αβέβαιο αν θα επιστρέψει εγκαίρως στα καθήκοντά του και θα είναι παρών όταν η Επιτροπή θα εξετάζει την υποψηφιότητα της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για την πλήρωση της κενής θέσης στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ρον Τζόνσον (R-WI): Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής. Ο γερουσιαστής από το Ουισκόνσιν διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό αφού εκτέθηκε από στενή επαφή του, ανακοίνωσε εκπρόσωπό του.

Κέλιαν Κόνγουεϊ: Πρώην σύμβουλος του προέδρου. Βοήθησε τον πρόεδρο κατά την προετοιμασία του για το πρώτο debate και είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση στο Ρόουζ Γκάρντεν για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μπάρετ για τη θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Μπιλ Τσέπιεν: Υπεύθυνος προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Ο Τσέπιεν διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό λίγες ώρες μετά το προεδρικό ζεύγος.

Ρόνα Μακντάνιελ: Πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής. Βρίσκεται σε καραντίνα από το προηγούμενο Σάββατο, αφότου ένα μέλος της οικογένειάς της είχε διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό.

Κρις Κρίστι: Πρώην κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι. Βοήθησε τον Αμερικανό πρόεδρο ενόψει της πρώτης τηλεμαχίας και παρευρέθηκε στην εκδήλωση της 26ς Σεπτεμβρίου. Μετά τη διάγνωσή του εισήχθη στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Αρνητικά τεστ

Μάικ Πενς: Αντιπρόεδρος: Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του αντιπροέδρου την Παρασκευή βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό. Ο πρόεδρος επανέλαβε τα τεστ το Σάββατο και την Κυριακή.

Μάικ Πομπέο: Yπουργός Εξωτερικών. Λίγο μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή, έκανε το τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Έσπευσε πάντως να δηλώσει ότι έχει να συναντηθεί με τον πρόεδρο από τις 15 Σεπτεμβρίου καθώς έκτοτε βρίσκεται σε ταξίδια στο εξωτερικό.

Στίβεν Μνουσίν: Υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, υποβλήθηκε σε τεστ την Παρασκευή.

Μαρκ Έσπερ: Υπουργός Άμυνας: Την τελευταία εβδομάδα έχει υποβληθεί σε δύο τεστ.

Γουίλιαμ Μπαρ: Αν και βρέθηκε στο ίδιο δωμάτιο με τον πρόεδρο στις 27 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε αρνητικός και στα δύο τεστ που έκανε.

Γουίλμπουρ Ρος: Υπουργός Εμπορίου. Υποβλήθηκε σε τεστ την Παρασκευή.

Άλεξ Αζάρ: Υπουργός Υγείας. Αν και δεν εκτέθηκε σε κίνδυνο, υποβλήθηκε σε προληπτικό τεστ.

Δρ. Μπεν Κάρσον: Υπουργός Στέγασης και Πολεοδομίας. Ελέγχθηκε την περασμένη Πέμπτη όταν συνταξίδεψε με τον αντιπρόεδρο Πενς.

Ελέιν Τσάο: Υπουργός Μεταφορών. Υποβάλλεται τακτικά σε τεστ τα οποία μέχρι στιγμής έχουν βγει αρνητικά.

Ρόμπερτ Γουίλκι: Υπουργός Βετεράνων. Υποβάλλεται τακτικά σε τεστ καθώς επισκέπτεται συχνά νοσοκομεία. Έχει να συναντήσει τον πρόεδρο από τις 27 Αυγούστου.

Τσαντ Γουλφ: Υπουργός Ασφαλείας. Αν και δεν είχε στενή επαφή με το ζεύγος Τραμπ, την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκε σε τρία τεστ, τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Στρατηγός Μαρκ Μίλι: Αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Υποβλήθηκε σε τεστ το πρωί της Παρασκευής.

Δρ. Ρόμπερτ Ρεντφιλντ: Επικεφαλής του ACDC. Αν και σύμφωνα με δήλωσή του, δεν είχε στενή επαφή με το ζεύγος Τραμπ, υποβάλλεται τακτικά σε τεστ.

Έιμι Κόνι Μπάρετ: Υποψήφια για το Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο. Η Μπάρετ είχε διαγνωστεί θετική στον ιό το καλοκαίρι αλλά έκτοτε έχει αναρρώσει, όπως ανέφεραν πηγές στο CNNi.

Λάρι Κάντλοου: Οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Fox News, υποβάλλεται σε τεστ καθημερινά.

Πατ Σιπολόνε: Σύμβουλος του Λευκού Οίκου. Υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βρέθηκε αρνητικό.

Ιβάνκα Τραμπ: Ανώτερη σύμβουλος του προέδρου. Υποβλήθηκε σε τεστ το πρωί της Παρασκευής.

Τζάρετ Κάσνερ: Ανώτερος σύμβουλος του προέδρου. Υποβλήθηκε σε τεστ το πρωί της Παρασκευής.

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρους ανακοίνωσε μέσω twitter το Σάββατο ότι το τεστ του βγήκε αρνητικό ενώ ευχαρίστησε τους ακολούθους του για το ενδιαφέρον τους.

Έρικ Τραμπ: Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Έρικ και της Λάρα Τραμπ, το ζεύγος διαγνώστηκε αρνητικό.

Λάρα Τραμπ: Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Έρικ και της Λάρα Τραμπ, το ζεύγος διαγνώστηκε αρνητικό.

Μπάρον Τραμπ: Σύμφωνα με την προσωπάρχη της Μελάνια, ο 14χρονος γιός του ζεύγους «διαγνώστηκε αρνητικός στον ιό και λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλειά του».

Ρούντι Τζουλιάνι: Ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης και δικηγόρος του Τραμπ διαγνώστηκε αρνητικός την Παρασκευή, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Here's who has tested positive and negative for Covid-19 in Trump's circle

ΔΗΜΟΦΙΛΗ