ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ θέλει να συμμετάσχει στο δεύτερο ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ θέλει να συμμετάσχει στο δεύτερο ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν
AP Photo/Julio Cortez

Έτοιμος για το δεύτερο ντιμπέιτ με τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που βγαίνει από το νοσοκομείο μετά από τέσσερις ημέρες νοσηλείας λόγω κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε ο Τιμ Μάρτοφ, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, στο CNNi:

«Είναι στις προθέσεις του προέδρου να συμμετάσχει», στην τηλεμαχία που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Μαϊάμι της Φλόριντα, εκεί όπου είχαν γίνει και τα πρώτα ντιμπέιτ της «κούρσας» των Δημοκρατικών το 2020.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αντίθετα με την πρώτη «μονομαχία» των δυο υποψηφίων, στη δεύτερη θα πάρουν μέρος και κάτοικοι της περιοχής που θα μπορούν να τους απευθύνουν ερωτήσεις.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη για την άλλη εβδομάδα τηλεμαχία με τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ αν οι ειδικοί σε θέματα υγείας πουν ότι είναι ασφαλές.

Για την ώρα, δεν είναι γνωστό εάν τελικά θα γίνει το νέο αυτό ντιμπέιτ καθώς και οι γιατροί του Τραμπ περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχτεί η υγεία του εκτός νοσοκομείου.

Ποιον θεωρούν νικητή στο πρώτο ντιμπέιτ

Πάντως, δημοσκόπηση - στιγμιότυπο που διενεργήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS κατέδειξε ότι οι περισσότεροι από τους τηλεθεατές αισθάνθηκαν ενοχλημένοι από τον εξαιρετικά τεταμένο και εξαιρετικά «αρνητικό» τόνο του πρώτου ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Μάλιστα, μόνο το 17% των ερωτηθέντων είπε πως αποκόμισε θετική αίσθηση από τη συζήτηση.

Σύμφωνα με αυτή τη στιγμιαία δημοσκόπηση, το 48% των τηλεθεατών κρίνει ότι νικητής αυτής της πρώτης αναμέτρησης ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ενώ το 41% θεώρησε αντιθέτως πως κέρδισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το υπόλοιπο 11% θεώρησε ότι δεν κέρδισε καθαρά κανείς.

Το 69% των ερωτηθέντων είπε ότι αισθάνθηκε «ενοχλημένο» από τον τόνο της τηλεμαχίας, και μόλις το 17% είπε πως αισθάνθηκε καλύτερα «πληροφορημένο» αφού παρακολούθησε την εκπομπή αυτή.

Περίπου το 20% είπε πως αισθάνθηκε απαισιοδοξία.

Οικονομικοί αναλυτές σχολίαζαν λίγη ώρα νωρίτερα πως θεωρούν πως η έκβαση της αναμέτρησης ήταν μοιρασμένη και ότι υπάρχει πολλή «αβεβαιότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ