ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά

Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά
REUTERS / MOHAMAD TOROKMAN

Δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι εισήλθαν το πρωί της Τετάρτης (02/03) σε εβραϊκό οικισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και τραυμάτισαν έναν ισραηλινό έποικο, πριν τελικά πέσουν νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού, σε ένα νέο περιστατικό που προστίθεται στο κύμα εντεινόμενης βίας που διανύει ήδη τον έκτο μήνα.

«Δύο δράστες εισήλθαν στην κοινότητα Έλι, νοτίως της Ναμπλούς και επιτέθηκαν σε έναν άνδρα που βρισκόταν κοντά στο σπίτι του. Οι στρατιώτες έφθασαν στο σημείο και άνοιξαν πυρ εναντίον των δραστών, τους οποίους σκότωσαν.

Ένας Εβραίος έποικος που προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει πριν φθάσουν οι στρατιώτες τραυματίστηκε», διευκρινίζει η ανακοίνωση του στρατού, όπως γράφει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείου Υγείας, οι δύο 17χρονοι Παλαιστίνιοι κατάγονταν από το παρακείμενο χωριό Καριούτ.

«Δύο νεαροί, έφηβοι, τρομοκράτες, ήταν στην πόρτα μου, ντυμένοι με μαύρα ρούχα και κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα», δήλωσε ο Ισραηλινός Ρόι Χάρελ στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Υποστήριξε ότι άρχισαν να τον χτυπούν πριν καταφέρει να τους απωθήσει από το σπίτι του και ότι βρήκε ένα μαχαίρι στην πόρτα.

Τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ πλήττονται από τις αρχές Οκτωβρίου από βίαια επεισόδια, τα οποία έχουν προκαλέσει τον θάνατο 180 Παλαιστινίων, 28 Ισραηλινών, ενός Αμερικανού, ενός Ερυθραίου και ενός Σουδανού, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ