Κορωνοϊός – ΠΟΥ: Έκκληση πολιτικής δέσμευσης για ισότιμη διανομή του εμβολίου
Ανανεώθηκε:
Ένα εμβόλιο εναντίον της Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο έως το τέλος του χρόνου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους απηύθυνε έκκληση για επίδειξη αλληλεγγύης και πολιτικής δέσμευσης από όλους τους ηγέτες ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη διανομή των εμβολίων, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.
«Θα χρειαστούμε εμβόλια και υπάρχει ελπίδα πως έως το τέλος του έτους ενδεχομένως θα έχουμε ένα εμβόλιο. Υπάρχει ελπίδα», σημείωσε ο Τέντρος, στην τοποθέτησή του με την οποία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ, η οποία εξέτασε την απάντηση της διεθνούς κοινότητας στην πανδημία.
«Ειδικά για τα εμβόλια και τα άλλα προϊόντα που βρίσκονται υπό επεξεργασία, το σημαντικότερο εργαλείο είναι η πολιτική δέσμευση από τους ηγέτες μας, ιδίως στην ισότιμη διανομή των εμβολίων», υπογράμμισε.
«Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, έχουμε ανάγκη από αλληλεγγύη και χρειαζόμαστε όλη την ενέργεια που διαθέτουμε για να πολεμήσουμε τον ιό», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Το κύμα ψύχους απειλεί καλλιέργειες σε Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια (χάρτης)
18:52
Το «ευχαριστώ» της Μαρέβα Γκραμπόβσκι- Μητσοτάκη στους γιατρούς του ΕΣΥ: «Είδα τι σημαίνει ανθρωπιά»
18:43
Δίκη για τα Τέμπη: Κλείνει για εργασίες η αίθουσα μετά την αυριανή δικάσιμο - Διακοπή για ένα μήνα (vid)
18:34
Αντιδράσεις και σφοδρή κριτική στα social media για ασιατικό στερεότυπο στο The Devil Wears Prada 2
18:26