ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Facebook και Twitter αντιδρούν σε ανάρτηση του Τραμπ

Κορωνοϊός: Facebook και Twitter αντιδρούν σε ανάρτηση του Τραμπ
AP Photo/Alex Brandon

Στην επισήμανση ότι ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, παραβιάζει του όρους χρήσης λόγω διάδοσης παραπλανητικών και δυνητικά επιβλαβών πληροφοριών σχετικά με τον νέο κορωνοϊό προχώρησε το Twitter.

«Αυτό το tweet παραβίασε τους κανόνες του Twitter σχετικά με τη διάδοση παραπλανητικών και δυνητικά επιβλαβών πληροφοριών που σχετίζονται με την Covid-19. Ωστόσο, το Twitter έχει αποφασίσει ότι μπορεί να είναι προς το συμφέρον του κοινού να παραμείνει προσβάσιμο το Tweet», αναφέρει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η περίοδος της γρίπης έρχεται! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, κάποιες φορές περισσότεροι από 100.000 και παρά το εμβόλιο, πεθαίνουν από τη γρίπη. Θα κλείσουμε τη χώρα μας; Όχι, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτή, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, που σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού είναι κατά πολύ λιγότερο θανατηφόρος»: Αυτό ήταν το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ που υποβίβαζε την επικινδυνότητα του νέου κορωνοϊού, συγκρίνοντάς τον με την κοινή γρίπη.

Η επισήμανση έγινε περίπου τρεις ώρες μετά την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με το CNNi.

Γρηγορότερα ήταν τα αντανακλαστικά του Facebook που διέγραψε την ανάρτηση, καθώς σύμφωνα με την πολιτική του αφαιρούνται αναρτήσεις που παραπληροφορούν και θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε άμεση σωματική βλάβη.

Από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημειώνουν πως αντίστοιχες ενέργειες είχαν λάβει και το 2018 αναφορικά με ψευδείς πληροφορίες για την ιλαρά, την πολιομυελίτιδα και άλλες ασθένειες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποσύρουν αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Προς τα τέλη Ιουλίου, τo Twitter κατέβασε βίντεο του προέδρου των ΗΠΑ και μπλόκαρε λογαριασμό του γιου του λόγω παραπληροφόρησης, αναφορικά με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με «τα φάρμακα και τις θεραπείες» της Covid-19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ