Δίκη Χρυσής Αυγής - Διεθνής Αμνηστία: Η ρατσιστική εγκληματική δραστηριότητα δεν θα μείνει ατιμώρητη
Ανανεώθηκε:
Η ετυμηγορία για τη Χρυσή Αυγή «στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε πολιτικές ομάδες με επιθετικές ατζέντες ενάντια στους μετανάστες/ριες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ότι η βίαιη και ρατσιστική εγκληματική δραστηριότητα, είτε διαπράττεται από άτομα στον δρόμο είτε από μέλη του Κοινοβουλίου, δεν θα μείνει ατιμώρητη».
Αυτό σημειώνει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο διευθυντής Ευρώπης της Διεθνούς Αμνηστίας, Νιλς Μουίζνιεκς.
Όπως επισημαίνει, «η δράση της Χρυσής Αυγής αποκάλυψε μια ρωγμή που υπάρχει όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν».
Ο κ. Μουίζνιεκς χαρακτηρίζει τη σημερινή απόφαση «ορόσημο» και προσθέτει:
«Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής για την αποτροπή της ρατσιστικής βίας και των εγκλημάτων μίσους στο μέλλον».
Κεντρική τράπεζα Αραβικών Εμιράτων: Παρουσίασε πακέτο μέτρων ανθεκτικότητας
23:21
Σχέδιο του Πενταγώνου των ΗΠΑ για μαζική παραγωγή drone που χρησιμοποιήθηκε στο Ιράν
23:09
Τα Ιρανικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Αλί Λαριτζανί
22:57
Το Ιράκ καταδικάζει την «απαίσια» επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη
22:47