ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ

Κορωνοϊός: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo / Alex Brandon

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν εμφάνισε συμπτώματα του κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, με ιατρική εξέταση που του έγινε και οι ζωτικές ενδείξεις του δείχνουν ότι η κατάστασή του παραμένει σταθερή, δήλωσε την Τετάρτη γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κόνλεϊ, με την άδεια του Τραμπ, ο γιατρός αναφέρει ότι ο πρόεδρος δεν έχει εμφανίσει πυρετό για πάνω από τέσσερις ημέρες και δεν χρειάστηκε, ούτε έλαβε συμπληρωματικό οξυγόνο μετά την αρχική του νοσηλεία.

Ο Τραμπ εισήχθη σε νοσοκομείο την Παρασκευή μετά διάγνωσή του με την νόσο. Επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα.

«Ο πρόεδρος Τραμπ ενημερώνεται για τις συζητήσεις σε σχέση με το πρόγραμμα βοήθειας στην οικονομία και καθώς και με την εξέλιξη του κυκλώνα Δέλτα», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Μπράιαν Μόργκενστερν.

Η συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος βγήκε από το νοσοκομείο το βράδυ της Δευτέρας, εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή την ώρα που αρκετοί εργαζόμενοι στον Λευκό Οίκο διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό και τα κρούσματα δεν σταματούν να αυξάνονται.

Εντατικές οι προετοιμασίες για την επιστροφή στο Οβάλ Γραφείο

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες για την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, η οποία αναμένεται να γίνει ακόμα και σήμερα, Τετάρτη.

Το εν λόγω ζήτημα δημιούργησε σύγχυση τις προηγούμενες μέρες, αφού ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ισχυρίστηκε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ήδη επιστρέψει.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Λάρι Κούντλοου, ανέφερε σε συνέντευξή του ότι ο Τραμπ δούλευε από το Οβάλ γραφείο, από την επόμενη κιόλας μέρα της επιστροφής του από το νοσοκομείο, με τον Λευκό Οίκο να σπεύδει να ξεκαθαρίζει ότι ο πρόεδρος παρέμεινε σε απομόνωση στην κατοικία του.

Πράγματι, έχουν γίνει προετοιμασίες για την τελική επιστροφή του Τραμπ στο Οβάλ γραφείο, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης ενός λεγόμενου «καροτσιού απομόνωσης» εφοδιασμένου με όλο τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό (μάσκες, πλαστικά γυαλιά, στολές) για τους επισκέπτες και τους βοηθούς, το οποίο βρίσκεται ακριβώς έξω από το γραφείο.

Οποιοσδήποτε βοηθός πλησιάζει τον Τραμπ πρέπει να φορέσει προστατευτική στολή, κάτι το οποίο έχει προσδώσει στον Λευκό Οίκο την αίσθηση μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας, όπως αναφέρει πηγή που γνωρίζει την κατάσταση εκ των έσω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ