ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,9R στην Ινδονησία και προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7,9R στην Ινδονησία και προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,9R σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 (ώρα Ελλάδος) στην Ινδονησία.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 808 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Παντάνγκ, στη δυτική Σουμάτρα, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για επιφανειακό σεισμό.

Οι ινδονησιακές Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιητικό δελτίο για τσουνάμι, το οποίο αφορά κυρίως τις περιοχές της δυτικής και βόρειας Σουμάτρα, του Άτσεχ, της Λαμπάνγκ και της Μπενγκούλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας, από τσουνάμι κινδυνεύουν και οι αυστραλιανές δυτικές ακτές.

«Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή υλικές ζημιές», τόνισε ο Αντι Έκα Σάκια, αξιωματούχος της ινδονησιακής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το Reuters, συμπληρώνοντας ότι ο πρόεδρος της χώρας, Τζόκο Ουιντόντο, πέρασε τη νύχτα σε ξενοδοχείο της βόρειας Σουμάτρας, ωστόσο είναι ασφαλής

Η Ινδονησία, η οποία το 2004 επλήγη σε μεγάλο βαθμό από το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, βρίσκεται στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», στον Ειρηνικό, μια περιοχή που θεωρείται ιδιαίτερα σεισμογενής, καθώς εκεί συναντιούνται διαφορετικές τεκτονικές πλάκες.

  • Κάτοικοι της δυτικής Σουμάτρας έχουν ήδη μεταφερθεί σε καταφύγια, σύμφωνα με το Channel News Asia

ΔΗΜΟΦΙΛΗ