ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκαν συντρίμμια πτήσης στη Μοζαμβίκη, πιθανή σύνδεση με την ΜΗ370

Βρέθηκαν συντρίμμια πτήσης στη Μοζαμβίκη, πιθανή σύνδεση με την ΜΗ370
GETTY IMAGES/ ideal image

Ένα κομμάτι από τα συντρίμμια του Boeing 777, πιθανότατα της πτήσης MH370 των μαλαισιανών αερογραμμών, ξεβράστηκε στις ακτές της Μοζαμβίκης το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN International.

"Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα συντρίμμια που βρέθηκαν στη Μοζαμβίκη, να ανήκουν στο Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών", ανέφερε αξιωματούχος της Μαλαισίας, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Τα συντρίμμια του Boeing βρίσκονται στο δρόμο προς την Μαλαισία, όπου αναμένεται να γίνει περαιτέρω εξέτασή τους. Το κομμάτι που βρέθηκε είναι του οριζόντιου σταθεροποιητή από την ουρά του αεροσκάφους, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με δεύτερη πηγή της αεροπορίας, δεν υπάρχει άλλο Boeing 777 το οποίο να αγνοείται, εκτός από εκείνο των μαλαισιανών αερογραμμών, το οποίο εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβαίνοντες, γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι τα συντρίμμια ανήκουν σε αυτό.

Το μυστήριο του τι συνέβη με το αεροπλάνο παραμένει άλυτο. Από την έρευνα που έχει διεξήχθη εντοπίστηκαν κάποια συντρίμμια, αλλά υπήρχαν και κάποια ψευδή στοιχεία.

Τον Σεπτέμβριο, γάλλοι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι τα συντρίμμια που είχαν εντοπιστεί στο νησί Ρευνιόν τον Ιούλιο, ανήκαν στο εξαφανισμένο αεροπλάνο. Συντρίμμια που εντοπίστηκαν στην Ταϊλάνδη στα μέσα Ιανουαρίου αποδείχτηκε ότι δεν προέρχονταν από το εν λόγω αεροσκάφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ