ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Κορέα: Μαζική σφαγή χοίρων μετά την εμφάνιση κρουσμάτων αφρικανικής πανώλης

Ν. Κορέα: Μαζική σφαγή χοίρων μετά την εμφάνιση κρουσμάτων αφρικανικής πανώλης
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Rebecca Blackwell

Για πρώτη φορά σε έναν χρόνο, νέα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων εντοπίστηκαν αυτήν την εβδομάδα σε αγρόκτημα στη Νότια Κορέα, ωθώντας τις αρχές να προχωρήσουν στην σφαγή τουλάχιστον 1.500 χοίρων, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Τα δείγματα που ελήφθησαν χθες Πέμπτη από τρεις νεκρούς χοίρους σε αγρόκτημα στην επαρχία Γκανγκγουόν έδειξαν ότι ήταν θετικοί στην ασθένεια αυτή, η οποία δεν προσβάλλει τους ανθρώπους, αλλά μπορεί να είναι θανατηφόρα στους χοίρους, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι Αρχές προχώρησαν στην σφαγή των χοίρων που βρίσκονταν σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από το αγρόκτημα αυτό, σύμφωνα με το Yonhap, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας της χώρας.

Περίπου 400.000 χοίροι σφαγιάστηκαν μετά την εμφάνιση της νόσου αυτής στα τέλη του περασμένου έτους σε τουλάχιστον 14 αγροκτήματα της Νότιας Κορέας.

Ως αυτήν την εβδομάδα, προσθέτει το Yonhap, δεν είχαν εμφανιστεί νέα κρούσματα της νόσου σε αγροκτήματα της χώρας από τον Οκτώβριο του 2019, μολονότι 750 κρούσματα είχαν καταγραφεί σε αγριόχοιρους στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Τον Σεπτέμβριο η Σεούλ απαγόρευσε τις εισαγωγές χοιρινού από τη Γερμανία μετά την επιβεβαίωση κρούσματος αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρο στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ