ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Πολωνία: Ρεκόρ αύξησης νέων κρουσμάτων για τέταρτη μέρα

Κορωνοϊός - Πολωνία: Ρεκόρ αύξησης νέων κρουσμάτων για τέταρτη μέρα
AP PHOTO

Η Πολωνία κατέγραψε ρεκόρ αύξησης νέων κρουσμάτων κορωνοϊού για τέταρτη συναπτή ημέρα σήμερα με 4.739 νέες μολύνσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας καθώς η χώρα ετοιμάζεται να επαναφέρει κάποιους από τους αρχικούς περιορισμούς.

Η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους θα είναι υποχρεωτική σε ολόκληρη τη χώρα από αύριο όταν αναμένεται να ανακοινωθεί και μια αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων στα σχολεία.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.

Συνολικά, στη χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 116.338 κρούσματα κορωνοϊού και 2.919 θάνατοι από COVID-19.

Η μεγαλύτερη αύξηση νέων κρουσμάτων σήμερα αναφέρθηκε στη νοτιοανατολική Πολωνία, όπου τείνουν να εξαντληθούν οι νοσοκομειακές κλίνες για τους ασθενείς με COVID-19, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι από σήμερα οι ασθενείς με COVID-19 καταλαμβάνουν 4.407 νοσοκομειακές κλίνες σε όλη τη χώρα και 320 αναπνευστήρες σε σχέση με 4.138 και 296 αντίστοιχα μια ημέρα πριν.

Τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ακόμη ότι ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε από χθες κατά 459, ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ μειώθηκε κατά 22.600 στα 21.500.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ