Στο Τσερνόμπιλ ανακάλυψαν πεταλούδα σε... μέγεθος πουλιού
Ανανεώθηκε:
Στον προστατευμένο ραδιενεργό- οικολογικό βιότοπο του Τσερνόμπιλ οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα σπάνιο είδος πεταλούδων, οι οποίες έχουν μέγεθος πουλιού. Οι επιστήμονες που έχουν την εποπτεία του βιότοπου ανακοίνωσαν το εύρημα τους στη σελίδα τους στο Facebook.
Η γαλάζια κορδελωτή πεταλούδα Catocala fraxini ήρθε μόνη της στους επιστήμονες, οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη πεταλούδας στην Ουκρανία και στην Ευρώπη.
Το άνοιγμα (εύρος) των φτερών της μπορεί να φθάνει και 110 mm.
Η πεταλούδα είναι δραστήρια κατά την διάρκεια της νύχτας και προσελκύεται από το φως. Το επιστημονικό τμήμα του προστατευόμενου βιότοπου επισήμανε ότι μόλις σταματήσουν οι βροχές θα την μεταφέρουν στο αγαπημένο της δένδρο που είναι η λεύκα.
Συναγερμός για φωτιά σε δασική έκταση στην Ροδόπη - Επιχειρούν και τρία αεροσκάφη
16:50
Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Ρότερνταμ
16:41
Τραμπ για επεισόδια στη Γαλλία: «Κλείστε τα σύνορά σας και πάρτε τον έλεγχο»
16:30
Συγκίνηση στο μνημόσυνο του Μαζωνάκη στη Νίκαια-Πλήθος κόσμου τίμησε τον καλλιτέχνη με τραγούδια του
16:17