ΚΟΣΜΟΣ

Barbie: Το μήνυμά της κατά του ρατσισμού και το βίντεο που έγινε viral

Barbie: Το μήνυμά της κατά του ρατσισμού και το βίντεο που έγινε viral
CNNi

Viral έχει γίνει βίντεο της Barbie, η οποία συζητάει με τη φίλη της για τον... ρατσισμό.

Οι δύο φίλες έβαλαν στο «τραπέζι» θέματα όπως τα «λευκά προνόμια» (White Privilege), οι φυλετικές προκαταλήψεις καθώς και το τι σημαίνει να μάχεσαι πραγματικά για την εξάλειψη του φαινομένου.

Το βίντεο του μόλις ενός λεπτού που ανέβηκε στη σειρά «Barbie Vlogs» στο YouTube μετράει ήδη πάνω από 3,4 εκατομμύρια προβολές.

Η συζήτηση ανοίγει με τη Barbie να λέει γιατί «είναι σημαντικό να έχουμε συνεχείς συζητήσεις όσον αφορά την αντίστασή μας στον ρατσισμό», ενώ στη συνέχεια δίνει τον λόγο στη φίλη της, Nikki, η οποία είναι μαύρη και τονίζει ότι εκείνη και οι όμοιοί της είναι συνεχώς αντιμέτωποι με τον ρατσισμό.

«Η Barbie και εγώ κάναμε έναν διαγωνισμό που πουλούσαμε αυτοκόλλητη στην παραλία. Χωριστήκαμε και προσπαθούσαμε να πουλήσουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε. Η ασφάλεια της παραλίας με σταμάτησε τρεις φορές. Ο υπεύθυνος πίστευε ότι έκανα κάτι κακό, παρά το γεγονός ότι και εσύ έκανες το ίδιο» αναφέρει αρχικά η Nikki.

Στη συνέχεια αναφέρει ακόμη μία περίπτωση που ήρθε αντιμέτωπη με τον ρατσισμό και τονίζει ότι «συνήθως όταν μιλάω για τέτοια πράγματα, όλοι βρίσκουν δικαιολογίες. Όμως, μου τα λένε όλα αυτά επειδή είμαι μαύρη και βγάζουν πάντα λάθος συμπεράσματα για μένα».

Όσο η Nikki διηγείται την ιστορία της και όσα έχει αντιμετωπίζει, η Barbie απλά ακούει προσεκτικά και ανά στιγμές υπογραμμίζει σε όσους βλέπουν το βίντεο πως όσα λέει η φίλη της είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος.

Barbie confronts racism in viral video and shows how to be a White ally / By Skylar Mitchell, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ