ΚΟΣΜΟΣ

Ναγκόρνο - Καραμπάχ: Βομβαρδισμοί στην περιφερειακή πρωτεύουσα

Ναγκόρνο - Καραμπάχ: Βομβαρδισμοί στην περιφερειακή πρωτεύουσα
CNN GREECE / ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΙΑΚΟΣ

H πόλη Στεπανακέρτ, η περιφερειακή πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ που τελεί υπό τον έλεγχο των Αρμενίων αυτονομιστών, ήταν απόψε στόχος βομβαρδισμών, παρά την εκεχειρία που θεωρητικά τηρείται από το πρωί.

Επτά βαριές εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 23.30 τοπική ώρα, σείοντας όλη την πόλη. Αμέσως μετά, οι σειρήνες ήχησαν για αρκετά λεπτά καλώντας τους κατοίκους να πάνε στα υπόγεια και στα καταφύγια.

Στη συνέχεια, η σιωπή επανήλθε στην πόλη που βυθίστηκε στο απόλυτο σκοτάδι.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί έγιναν παρά την εκεχειρία μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, η οποία θεωρητικά τέθηκε σε ισχύ έπειτα από διαπραγματεύσεις και υπό την αιγίδα της Ρωσίας μετά δύο εβδομάδες σφοδρών μαχών για την αυτονομιστική περιοχή του Ναγκόρνο - Καραμπάχ.

Το CNN Greece στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Μαίνονται οι βομβαρδισμοί παρά την εκεχειρία

Οι εμπόλεμες πλευρές αλληλοκατηγορούνταν σήμερα ότι παραβίασαν αυτήν την εκεχειρία στις γραμμές του μετώπου, αλλά η κατάσταση παρέμεινε ασυνήθιστα ήρεμη σήμερα στο Στεπανακέρτ που βομβαρδιζόταν τακτικά επί δύο εβδομάδες.

To CNN Greece στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν μετρούν πολλούς νεκρούς

Το Στεπανακέρτ, όπου βρίσκεται το CNN Greece τις τελευταίες ημέρες, δέχεται συνεχείς βομβαρδισμούς και έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 20 άμαχοι. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100.

Η πόλη όπως φαίνεται και στο βίντεο βρίσκεται διαρκώς υπό ένα καθεστώς φόβου και υπάρχει γενικότερη δυσπιστία για το αν μπορεί να διαρκέσει η εκεχειρία και να βρεθεί ειρηνική λύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ