ΚΟΣΜΟΣ

Το ατυχές χιούμορ του Ντέιβιντ Κάμερον για το Γιάνη Βαρουφάκη

Το ατυχές χιούμορ του Ντέιβιντ Κάμερον για το Γιάνη Βαρουφάκη

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προσπάθησε να συναγωνιστεί σε σαρκασμό τον υπουργό Οικονομικών του. Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια, ελάχιστοι και εντός του κόμματός του βρήκαν το χιούμορ του πετυχημένο...

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού», κατακεραύνωσε τους Εργατικούς για την επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη ως οικονομικού συμβούλου: «Επειδή διαβάζω Islington Tribune (στην οποία ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, είχε αποκαλύψει τα νέα καθήκοντα συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη), μπορώ να ανακοινώσω στο Κοινοβούλιο τον τελευταίο οικονομικό σύμβουλο του Κόρμπιν. Τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ήταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών που άφησε την οικονομία του συντρίμμια. Αυτή είναι η πολιτική των Εργατικών με δύο λόγια: Ακρόπολη τώρα».

«Κατά την ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο πρωθυπουργός κατάφερε να κακολογήσει έναν άνθρωπο που έχει δώσει διαλέξεις επί των Οικονομικών στο Κέιμπριτζ και να γίνει προσβλητικός απέναντι στον ελληνικό λαό», έγραφε λίγο αργότερα ο Independent.

Είχε προηγηθεί ένα αναλόγως δηκτικό σχόλιο του Τζορτζ Όσμπορν, ο οποίος ειρωνευόταν την απόφαση των Εργατικών να «προσλάβουν ως οικονομικούς συμβούλους τον Έλληνα τέως υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον αριστερό δημοσιογράφο Πωλ Μέισον, επειδή ο Μαο είναι νεκρός και ο Μίκυ Μάους μη διαθέσιμος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ