ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Γαλλία: Σε υψηλό 4,5 μηνών οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

Κορωνοϊός – Γαλλία: Σε υψηλό 4,5 μηνών οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ
AP Photo / Jean-Francois Badias

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα πως ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ξεπέρασε το όριο των 1.500, για πρώτη φορά από τις 27 Μαΐου, με τα στοιχεία αυτά να εντείνουν τους φόβους για την επιβολή τοπικών lockdown στη χώρα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid 19 υπερέβη το όριο των 8.600 για πρώτη φορά από τις 29 Ιουνίου.

Επιπλέον, οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 8.505 νέα κρούσματα Covid 19 για τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός πολύ μικρότερος του ρεκόρ του Σαββάτου με 26.896 κρούσματα και της Κυριακής με 16.101.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από επιπλοκές της νόσου Covid 19 αυξήθηκε κατά 95 και ανέρχεται πλέον στους 32.825. Την Κυριακή είχαν καταγραφεί 46 θάνατοι.

Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 743.479.

Καστέξ: Να αποφύγουμε πάση θυσία το γενικό lockdown

Το γενικευμένο lockdown πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο France Info, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο της επιβολής τοπικών lockdown για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της Covid 19.

«Τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται δεδομένης της κατάστασης στα νοσοκομεία μας», προειδοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης.

«Σήμερα, ζητώ μετ’ επιτάσεως από τους Γάλλους μία πράξη αλληλεγγύης: απέναντι στους πλέον ευάλωτους συμπατριώτες μας, φυσικά, αλλά επίσης απέναντι στους γιατρούς και νοσηλευτές και στο σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων», είπε.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι μία νέα εφαρμογή ιχνηλάτησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού θα τεθεί σε εφαρμογή στις 22 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ