ΚΟΣΜΟΣ

«Λάθος μου, πήγα στον Λευκό Οίκο χωρίς μάσκα»: Στη ΜΕΘ για μία εβδομάδα σύμβουλος του Τραμπ

«Λάθος μου, πήγα στον Λευκό Οίκο χωρίς μάσκα»: Στη ΜΕΘ για μία εβδομάδα σύμβουλος του Τραμπ
AP Photo/Carolyn Kaster

Μετανιωμένος που δεν τήρησε τις συστάσεις των υγειονομικών Αρχών με το να φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του στις εγκαταστάσεις της προεδρίας, εμφανίστηκε ο Κρις Κρίστι, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Νιού Τζέρζι που ασθένησε βαριά από κορωνοϊό

Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε χθες Πέμπτη ότι έσφαλλε που δεν φορούσε μάσκα στον Λευκό Οίκο, έπειτα από τη νοσηλεία του για επτά ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) προκειμένου να ξεπεράσει την COVID-19.

Ο Κρίστι ήταν στέλεχος της ομάδας που προετοίμασε τον Τραμπ για το πρώτο ντιμπέιτ με τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν κι ένα από τα πολλά μέλη του στενού κύκλου του μεγιστάνα που διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 περίπου το διάστημα που προσβλήθηκε και ο ίδιος ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο πρώην κυβερνήτης διαβεβαίωσε ότι πλέον ανέρρωσε, ωστόσο επισήμανε πως θα έπρεπε να είχε τηρήσει τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών και να φοράει μάσκα.

«Πίστευα πως όταν έμπαινα στους χώρους του Λευκού Οίκου, εισερχόμουν σε ασφαλή ζώνη, λόγω των τεστ στα οποία υποβαλλόμασταν εγώ και πολλοί άλλοι καθημερινά. Έκανα λάθος», εξηγεί ο Κρίστι.

«Έκανα λάθος που δεν φορούσα μάσκα στην παρουσίαση (της υποψηφιότητας) της Έιμι Κόνι Μπάρετ» για την έδρα που έχει μείνει κενή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και «στις πολλές συναντήσεις προετοιμασίας με τον πρόεδρο και με την υπόλοιπη ομάδα» του ενόψει του ντιμπέιτ, συνεχίζει.

Ο 58χρονος Κρίστι συμπληρώνει στο κείμενο που δημοσιοποίησε ότι ελπίζει η εμπειρία του να χρησιμεύσει ώστε να πειστούν οι Αμερικανοί να τηρούν τις συστάσεις των δημοσιονομικών αρχών, ειδικά να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, «ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται».

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 217.000 Αμερικανούς από το σύνολο των 8 και πλέον εκατομμυρίων που έχουν μολυνθεί.

Διαφωνίες για το πακέτο βοήθειας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει τη διάθεση να αυξήσει την προσφορά του για ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19, στo 1,8 τρισεκατομμύριo δολάρια, στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης συμφωνίας με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο.

Ωστόσο, η ιδέα αυτή απορρίπτεται από τον ηγέτη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

Ο Λευκός Οίκος πρότεινε το πακέτο του 1,8 τρισεκατομμυρίου δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα, στις διαπραγματεύσεις με τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.

Η Πελόσι απέρριψε την πρόταση αυτή, ενώ επέμεινε στην απαίτησή της για ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι διαπραγματεύσεις που γίνονται, θεωρείται απίθανο ότι θα παραγάγουν κάποιο αποτέλεσμα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ, επιδιώκει την προεδρική επανεκλογή του, έχοντας ως αντίπαλο τον προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν. Δήλωσε στο Fox Business Network ότι έδωσε οδηγίες στον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν να προωθήσει ένα μεγαλύτερο πακέτο κινήτρων, με μεγαλύτερες προβλέψεις προσφοράς βοήθειας στους Αμερικανούς εργαζόμενους.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πελόσι και του Μνούτσιν αναμένονταν ότι θα είχαν συνέχεια και χθες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ