ΚΟΣΜΟΣ

Το CNN Greece στην Αρμενία: Συνάντηση με ιδιαίτερο συμβολισμό Δένδια - Μνατσακανιάν

Το CNN Greece στην Αρμενία: Συνάντηση με ιδιαίτερο συμβολισμό Δένδια - Μνατσακανιάν
Twitter/Nikos Dendias

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Δένδια και του ομολόγου του Ζοραμπ Μνατσακανιάν στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γιερεβάν, όπου βρίσκεται το CNN Greece.

Η επίσκεψη του κ. Δένδια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια στήριξη στην Αρμενία καθώς μαίνεται ο πόλεμος στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ.

Μάλιστα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε ότι η επίσκεψη του έχει ισχυρό συμβολισμό και έκανε και αναφορά στο γενοκτονία των Αρμενίων.

Από τις δηλώσεις των δύο υπουργών είναι προφανές ότι το Ναγκόρνο - Καραμπάχ μονοπώλησε σχεδόν τη συζήτηση.

«Η Ελλάδα», είπε ο κ. Δένδιας, «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ανησυχεί για την παραβίαση της εκεχειρίας».

Ανέφερε επίσης ότι το θέμα θα τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής και έκανε αναφορά στις χθεσινές δηλώσεις του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ο οποίος είπε πως ελπίζει η Αρμενία να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε την εμπλοκή της Τουρκίας στην περιοχή και ανέφερε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει από την Τουρκία σοβαρές προκλήσεις και η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

Επίσης, έκανε επίσης αναφορά στις κατηγορίες που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν κατά της χώρας μας αναφορικά με εκπαίδευση και αποστολή πολεμιστών στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές και γι' αυτό κάλεσε τον πρέσβη της από το Μπακού.

Ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί σήμερα επίσης τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον πρόεδρο Αρμέν Σαρκισιάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ