ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αλυσίδα σουπερμάρκετ έστειλε στο διάστημα… κοτομπουκιά

Βρετανία: Αλυσίδα σουπερμάρκετ έστειλε στο διάστημα… κοτομπουκιά
CNNi

Πρώτα χιμπατζήδες, μετά αστροναύτες, τώρα μια.. κοτομπουκιά. Οι επιστήμονες έχουν κατά καιρούς στείλει διάφορα όντα και αντικείμενα στο διάστημα, ωστόσο ένα βρετανικό σουπερμάρκετ γίνεται το πρώτο που στέλνει στο διάστημα ένα κομμάτι παναρισμένης… πρωτεΐνης.

 

Για να γιορτάσει την 50ή επέτειό του, η αλυσίδα Iceland Foods Ltd, γνωστή ως Iceland έστειλε ένα νάγκετ κοτόπουλου εκτός πλανήτη.

Μάλιστα, η αλυσίδα δημοσίευσε και βίντεο, όπου οι θεατές μπορούν να δουν την εκτόξευση της κοτομπουκιάς στο διάστημα.

Για να πραγματοποιήσει το happening, η εταιρεία απευθύνθηκε στην Sent Into Space, μια εταιρεία που εξειδικεύεται ακριβώς σ’ αυτό με στόχο την διαφημιστική προώθηση.

«Από μια περιοχή της επαρχιακής Ουαλίας, το νάγκετ ταξίδεψε μέσω της ατμόσφαιρας της Γης σε ύψος 110.000 ποδιών (περίπου 33.5 χιλιομέτρων), όπου επέπλευσε σε μια περιοχή γνωστή ως Εγγύς Διάστημα», ανακοίνωσε τη Sent Into Space στην ιστοσελίδα της.

Με τον τρόπο αυτό η κοτομπουκιά «επέπλευσε» επί μία ώρα στο διάστημα σε χαμηλή πίεση και θερμοκρασία που μπορεί να φτάσει και τους μείον 65 βαθμούς Κελσίου.

«Ποιος καλύτερος τρόπος για να δείξουμε ότι τα προϊόντα μας είναι… διαστημικά παρά με την αποστολή ενός από τα αγαπημένα των πελατών μας στο διάστημα;», δήλωσε στο The Irish News, ο Άντριου Στάνιλαντ, διευθυντής εμπορικών συναλλαγών της εταιρείας.

«Όλοι έχουμε αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε τους τελευταίους μήνες και το κατεψυγμένο φαγητό δεν ήταν ποτέ τόσο δημοφιλές. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε τα 50 χρόνια μας με τους πελάτες και τους ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους».

A British supermarket launched a chicken nugget into space, by Giulia Heyward and Ralph Ellis, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ