ΚΟΣΜΟΣ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Καταγγελία Αρμενίας για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Καταγγελία Αρμενίας για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός
AP Photo

Η Αρμενία κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι παραβίασε τη συμφωνία «κατάπαυσης του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους» μόλις τέθηκε σε ισχύ στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, βομβαρδίζοντας τον θύλακα.

«Ο εχθρός παραβιάζοντας για άλλη μια φορά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους έβαλλε με πυροβολικό προς βόρεια κατεύθυνση από τις 00:04 ως τις 02:45 (τοπικές ώρες· 23:04 χθες Σάββατο ως τη 01:45 σήμερα Κυριακή ώρες Ελλάδας) και εκτόξευσε ρουκέτες προς νότια κατεύθυνση από τις 02:20 ως τις 02:45», ανέφερε μέσω Twitter η εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου Άμυνας Σουσάν Στεπανιάν.

Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν σε εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τα μεσάνυχτα, για ανθρωπιστικούς λόγους, δήλωσαν και οι δύο χώρες το Σάββατο το βράδυ, σύμφωνα με το Reuters.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη δήλωση των προέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, που εκπροσωπούν τις χώρες της Ομάδας του Μινσκ, την 1η Οκτωβρίου 2020», αναφέρει σε δήλωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας.

Αρκετές εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν σκοτωθεί στην πλέον θανατηφόρα αναζωπύρωση της διένεξης αυτής από τη δεκαετία του 1990.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ