ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Οργή για το βασιλικό ζεύγος - Έφυγε για διακοπές στην Ελλάδα εν μέσω κορωνοϊού

Ολλανδία: Οργή για το βασιλικό ζεύγος - Έφυγε για διακοπές στην Ελλάδα εν μέσω κορωνοϊού
Piroschka van de Wouw, Pool via AP

Στην Ολλανδία αναγκάστηκε να επιστρέψει η βασιλική οικογένεια της χώρας μετά από μόλις μία μέρα παραμονή στην Ελλάδα, ύστερα από τη δημόσια κατακραυγή που δέχτηκε εν μέσω κορωνοϊού.

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος - Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα ταξίδεψαν την Παρασκευή στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνουν διακοπές στη βίλα που έχει το ζεύγος στην Πελοπόννησο, όπως αναφέρει το BBC.

Ωστόσο οι βασιλικές διακοπές εν μέσω νέου μερικού lockdown προκάλεσαν πολλά αρνητικά σχόλια με αποτέλεσμα το ζευγάρι, παρότι δεν παραβίασε κάποια απαγόρευση, να επιστρέψει το απόγευμα του Σαββάτου.

«Βλέπουμε τις αντιδράσεις του κόσμου στα δημοσιεύματα των ΜΜΕ», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους. «Δεν θέλουμε να αφήσουμε καμία σκιά για το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να ακολουθούνται οι οδηγίες, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο κορωνοϊός. Η συζήτηση για τις διακοπές μας δεν συνεισφέρει σε αυτό», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Είναι ανόητο και ακατανόητο», είχε σχολιάσει νωρίτερα το βασιλικό ταξίδι ο Γιόστ Σνέλερ, βουλευτής του κόμματος D-66 που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μαρκ Ρούτε, ενώ διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τις διακοπές του βασιλικού ζεύγους ζήτησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αύξηση κρουσμάτων στην Ολλανδία

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει έντονο δεύτερο κύμα πανδημίας με τη χώρα να καταγράφει το Σάββατο αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας, καθώς 8.000 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό.

Μάλιστα η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των coffee shops για τέσσερις εβδομάδες.

Το αυτοκίνητο που μεταφέρει το βασιλικό ζεύγος επιστρέφει στο παλάτι στη Χάγη μετά από τις ολιγόωρες διακοπές.EPA/PHIL NIJHUIS

Την περασμένη Τρίτη, ο Ολλανδός πρωθυπουργός είχε καλέσει τους πολίτες να μην δοκιμάζουν τα όρια των κανονισμών. «Μπορείτε να κάνετε διακοπές, αλλά πηγαίνετε σε ένα μέρος που έχετε κλείσει το κατάλυμα σας, χωρίς να τριγυρίζετε. Αν θέλετε να πάτε στο εξωτερικό, οι επιλογές σας είναι περιορισμένες καθώς υπάρχουν λίγες χώρες που μας θέλουν πλέον», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρούτε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διακοπές του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Ελλάδα προκαλούν αντιδράσεις. Τον Αύγουστο, ο Γουλιέλμος- Αλέξανδρος και η Μάξιμα αναγκάστηκαν να απολογηθούν δημοσίως επειδή φωτογραφήθηκαν να μην τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ