ΚΟΣΜΟΣ

Συγκινητική επανένωση ζευγαριού: 60 χρόνια μαζί, έμειναν μακριά 215 ημέρες λόγω κορωνοϊού

Συγκινητική επανένωση ζευγαριού: 60 χρόνια μαζί, έμειναν μακριά 215 ημέρες λόγω κορωνοϊού
Screen Grab/facebook

Τη άκρως συγκινητική επανένωση ενός ζευγαριού στη Φλόριντα των ΗΠΑ, οι οποίοι, μετά από 60 χρόνια κοινής ζωής, αναγκάστηκαν να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο για 215 ημέρες κατέγραψε ένα βίντεο που έγινε viral.

Το βίντεο, που το περασμένο Σαββατοκύριακο έφερε δάκρυα στα μάτια χιλιάδων χρηστών του ίντερνετ, καταγράφει τη στιγμή που ο Τζόζεφ και η Ίβ Λόρεθ, οι οποίοι ζουν σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Μπράντον της Φλόριντα ξανασμίγουν μετά από περισσότερες από 200 ημέρες, λόγω της φονικής πανδημίας.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο οίκος ευγηρίας Rosecastle στο Delaney Creek γράφοντας στην ανάρτηση του Facebook:

«Γίναμε μάρτυρες αυτών των δύο ερωτευμένων ενοίκων που είδαν ο ένας τον άλλον και αγκαλιάστηκαν για πρώτη φορά μετά την πανδημία. Ετοιμάστε τα χαρτομάντηλά σας!».

Ο Τζόζεφ Λόρεθ, ο οποίος βρισκόταν σε ειδική μονάδα αποκατάστασης επί 215 ημέρες, μπήκε στο καθιστικό με αναπηρικό καροτσάκι όπου τον περίμενε η επί 60 χρόνια σύζυγός του.

Προκειμένου να ανακόψουν τη διασπορά του κορωνοϊού, πολλές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, έχουν απαγορεύσει τις δια ζώσης επισκέψεις. Για τους τελευταίους επτά μήνες, το ζευγάρι μπορούσε να δει ο ένας τον άλλο μόνο από απόσταση, με ένα παράθυρο ανάμεσά τους.

Στο βίντεο ο ηλικιωμένος άνδρας ακούγεται να λέει ότι χρειάζεται κούρεμα.

Μόλις ανοίγει την πόρτα που οδηγεί στον χώρο όπου τον περιμένει η σύζυγός του, ξεσπά σε κλάματα.

Η Ιβ, η οποία είναι πλέον νέα τρόφιμος στο Rosecastle και εκείνη την ώρα έχει αλλού την προσοχή της, δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό της συνειδητοποιώντας ότι πλέον μπορεί επιτέλους να αγκαλιάσει τον άνδρα της.

«Θεέ μου», αναφωνεί.

«Σίγουρα μου έλειψες», λέει εκείνος πέφτοντας στην αγκαλιά της αγαπημένης του. «Δεν φανταζόμουν ότι θα το ξεπερνούσα ποτέ. Μου έλειψες πολύ».

Τη επανένωση του ζευγαριού έχουν δει περισσότεροι από 100.000 χρήστες του facebook.

A tearful reunion caught on video as a couple reunites after being separated over 200 days due to the pandemic, by Amanda Jackson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ