ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Γαλλία: Σε καραντίνα η Μπριζίτ Μακρόν – Ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα

Κορωνοϊός – Γαλλία: Σε καραντίνα η Μπριζίτ Μακρόν – Ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα
AP Photo / Francois Mori

Η σύζυγος του προέδρου της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς βρέθηκε να έχει έρθει σε επαφή με άτομο που ιχνηλατήθηκε θετικό στον κορωνοϊό, όπως μετέδωσαν από κοινού το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας θα παραμείνει σε καραντίνα για συνολικά επτά ημέρες, ενώ κύκλοι των Ηλυσίων τόνισαν στο AFP ότι «η κυρία Μακρόν δεν εμφανίζει έως σήμερα κανένα απολύτως σύμπτωμα της ασθένειας».

«Η Μπριζίτ Μακρόν ήρθε σε επαφή την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου με ένα άτομο που βρέθηκε θετικό στον Covid 19 αυτή τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και παρουσίαζε συμπτώματα της ασθένειας. Απολύτως συμμορφούμενη στις συστάσεις των υγειονομικών αρχών, η κυρία Μακρόν θα παραμείνει σε απομόνωση για επτά ημέρες. Η κυρία Μακρόν δεν εμφανίζει έως σήμερα κανένα απολύτως σύμπτωμα της ασθένειας», ανέφερε στο AFP πηγή από τη Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, η κυρία Μακρόν δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις τιμής που θα γίνουν στη Σορβόννη στη μνήμη του 47χρονου δασκάλου, Σαμιέλ Πατί, ο οποίος αποκεφαλίστηκε την Παρασκευή από 18χρονο ριζοσπαστικοποιημένο ισλαμιστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ