ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Θετικός στον Covid 19 ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν

Κορωνοϊός - Γερμανία: Θετικός στον Covid 19 ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν
AP Photo / Markus Schreiber

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης το υπουργείο του.

Ο κ. Σπαν θα παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει μόνο συμπτώματα κρυολογήματος.

Μετά το θετικό τεστ κορωνοϊού του κ. Σπαν, ο αρμόδιος για θέματα υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ τάχθηκε υπέρ των τακτικών διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού όλων των μελών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Ήρθε η ώρα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να ελέγχονται τακτικά για κορωνοϊό. Τακτικά σημαίνει διαγνωστικό τεστ ει δυνατόν κάθε δύο έως τρεις μέρες», δήλωσε ο Λάουτερμπαχ σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της «Rheinische Post».

Ο Λάουτερμπαχ δεν θεωρεί απαραίτητο να μπουν σε καραντίνα τα άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης στο οποίο συμμετείχε ο Σπαν.

«Τα αυστηρά προστατευτικά μέτρα τηρούνται. Και οι άνθρωποι αυτοί είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία του συστήματος. Οι υπουργοί θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται με μάσκα», ενώ πρόσθεσε πως «την κατάσταση ανάγκης για τεστ σε πολλά ομοσπονδιακά κρατίδια μπορεί να την αντιμετωπίσει κανείς με το να επικεντρώνει την εξέταση αυστηρά σε άτομα με συμπτώματα και σε άτομα που χρειάζονται φροντίδα».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ