Κορωνοϊός: Συνεχίζονται κανονικά οι δοκιμές της AstraZeneca – Placebo είχε πάρει ο εθελοντής
Ανανεώθηκε:
Το θάνατο ενός εθελοντή στις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά της Covid-19 από την εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία Υγείας της Βραζιλίας (ANVISA) υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι δοκιμές θα συνεχιστούν.
Στην ανακοίνωση δεν γίνεται σαφές αν ο εθελοντής είχε λάβει το εμβόλιο ή το εικονικό φάρμακο (placebo), ωστόσο το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγή με γνώση στην υπόθεση, υποστηρίζει ότι δεν είχε κάνει το εμβόλιο.
Την εκδοχή αυτή επιβεβαιώνει πηγή και του Reuters, σημειώνοντας ότι αν ο εθελοντής αυτός είχε λάβει το εμβόλιο, οι δοκιμές θα διακόπτονταν.
Η ρυθμιστική Αρχή, δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες για το θάνατο του εθελοντή επικαλούμενη προσωπικά ιατρικά δεδομένα.
Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τον 28χρονο γιατρό Ζοάο Πέδρο Φεϊτόσα, ο οποίος φέρεται να πέθανε από επιπλοκές από τον κορωνοϊό στις 15 Οκτωβρίου.

Σε ανάλογη ανακοίνωση προχώρησε και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, λέγοντας ότι οι δοκιμές θα συνεχιστούν.
Τζον Όσοφ: «Η Τζόρτζια τα κατάφερε» - Το μήνυμα μετά την επανεκλογή του
05:09
Αναταράξεις στις αγορές μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ
04:57
Οι μάχες για τις έδρες σε Βουλή και την Γερουσία των ΗΠΑ - Δείτε τους χάρτες
04:51
Ιστορική ανατροπή στο Τέξας: Ο Δημοκρατικός Ταλαρίκο «κλειδώνει» τη νίκη στη μάχη της Γερουσίας
04:44