ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Τρομακτική η πορεία του ιού παγκοσμίως - Πάνω από 42,17 εκατ. έχουν μολυνθεί

Κορωνοϊός: Τρομακτική η πορεία του ιού παγκοσμίως - Πάνω από 42,17 εκατ. έχουν μολυνθεί
AP Photo/Petros Karadjias

Περισσότεροι από 42,17 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναφερθεί να έχουν μολυνθεί από το νέο κορωνοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, 1.143.025 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με την καταγραφή του Reuters.

Τα περιστατικά των μολύνσεων έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από τον εντοπισμό των πρώτων μολύνσεων στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Η Ευρώπη στο «κόκκινο» - Πάνω από 200.000 κρούσματα τη μέρα

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε 10 ημέρες και για πρώτη φορά ξεπέρασε την Πέμπτη τα 200.000 ημερήσια κρούσματα, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters, με πολλές χώρες της νότιας Ευρώπης να καταγράφουν αυτή την εβδομάδα τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Η Ευρώπη κατέγραψε 100.000 ημερήσια κρούσματα για πρώτη φορά στις 12 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το AFP, συνολικά στην Ευρώπη έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί περίπου 8,2 εκατομμύρια κρούσματα του ιού και περισσότεροι 258.000 θάνατοι από covid-19.

Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η Αυστρία, η Κροατία, η Σλοβενία και η Βοσνία κατέγραψαν την Πέμπτη τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Η Ευρώπη ως περιφέρεια καταγράφει περισσότερα ημερήσια κρούσματα από την Ινδία, την Βραζιλία και τις ΗΠΑ μαζί.

Η αύξηση οφείλεται εν μέρει στη διενέργεια πολύ περισσότερων διαγνωστικών τεστ σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ο παγκόσμιος απολογισμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 41,91 εκατομμύρια κρούσματα και οι θάνατοι ξεπερνούν το 1,1 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters, η Τετάρτη ήταν η ημέρα με τον υψηλότερο ημερήσιο συνολικό αριθμό νέων κρουσμάτων παγκοσμίως, 422.835.

Μέχρι σήμερα η Ευρώπη καταγράφει σχεδόν το 19% των παγκόσμιων κρουσμάτων και περίπου το 22% των παγκόσμιων θανάτων, σύμφωνα με το Reuters.

Στη Δυτική Ευρώπη η Γαλλία, η οποία καταγράφει τον υψηλότερο μέσο όρο νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη σε διάστημα επτά ημερών, με 25.480 την ημέρα, ανέφερε την Πέμπτη τον υψηλότερο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, 41.622, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γαλλίας. Πλέον ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Έτσι, η Γαλλία έγινε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη, μετά την Ισπανία, που ξεπερνά αυτό το όριο.

Μια άλλη χώρα της Δυτικής Ευρώπης, η Ολλανδία, κατέγραψε περισσότερα από 9.000 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο -ένα νέο ρεκόρ- σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία.

Η Γερμανία, η οποία κατέγραψε περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα για πρώτη φορά χθες, επέκτεινε τις ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελβετία, την Ιρλανδία, την Πολωνία, το μεγαλύτερο τμήμα της Αυστρίας και περιοχές της Ιταλίας, περιλαμβανομένης της Ρώμης. Σήμερα η Γερμανία ξεπέρασε το όριο των 10.000 θανάτων από COVID-19.

Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι όλες hotspots της πανδημίας.

Τα νοσοκομεία ανά την Ευρώπη παραμένουν σε καθεστώς μεγάλης πίεσης με τον αριθμό των εισαγωγών ασθενών με COVID-19 να αυξάνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ