ΚΟΣΜΟΣ

«Θα μας φέρει τύχη»: Κουτάβι στην Ιταλία γεννήθηκε... πράσινο

«Θα μας φέρει τύχη»: Κουτάβι στην Ιταλία γεννήθηκε... πράσινο
Screengrab

Άφωνος έμεινε ένας άνδρας στην Ιταλία, όταν είδε τα κουτάβια που γέννησε ο σκύλος του.

Η Spelacchia είναι ημίαιμη και γέννησε πέντε υγιέστατα κουταβάκια. Τα τέσσερα πήραν το χρώμα της μητέρας τους και είναι λευκά. Ωστόσο, το πέμπτο αρσενικό γεννήθηκε με... πράσινο τρίχωμα.

Αμέσως ο ιδιοκτήτης των σκύλων, Cristian Mallocci, ονόμασε τον μικρό Pistacchio (σ.σ. φιστίκι). Ωστόσο, αποφάσισε να δώσει για υιοθεσία τα τέσσερα αδερφάκια του και να κρατήσει μόνο αυτόν.

«Θα τον κρατήσουμε. Έφτασε σε μία σκοτεινή περίοδο, αλλά θα μας φέρει τύχη» δήλωσε ο ίδιος στο CNNi.

Οι... πράσινοι σκύλοι, αν και είναι σπάνιοι, δεν είναι κάτι ανεξήγητο.

Τον Ιανουάριο έχει γεννηθεί άλλο ένα κουτάβι με πράσινο χρώμα, ο Χαλκ.

«Το ήξερα ότι δεν ήταν επικίνδυνο αλλά το ήλεγξα για να είμαι και σίγουρη» είχε δηλώσει τότε η ιδιοκτήτρια του ζώου Σάνα Στέιμϊ, μιλώντας στο συνεργαζόμενο με το CNNi κανάλι WLOS.

Πώς εξηγείται το φαινόμενο

Η Σουζάν Τσιαντσούλι, υπεύθυνη νοσοκομείου ζώων στην περιοχή, έχει αποκαλύψει πως η εξήγηση για το χρώμα του Χαλκ κρύβεται στα… κόπρανά του.

«Κάθε κουτάβι βρίσκεται μέσα στη μήτρα της μητέρας του μέσα σε διαφορετικό αμνιακό σάκο. Ο σάκος αυτός είναι γεμάτος με υγρό» είχε πει η ίδια στο CNNi, και είχε προσθέσει: «Εάν υπάρχει μηκώνιο (σ.σ. τα πρώτα κόπρανα) σε αυτό το σάκο, τότε με τον καιρό θα αλλάξει χρώμα η γούνα τους».

Το χρώμα αυτό είναι προσωρινό και συνήθως φεύγει όταν κάνει μπάνιο ή όταν το καθαρίσει η μητέρα του.

«Τα περισσότερα κουτάβια δεν γεννιούνται πράσινα, αλλά συμβαίνει κατά διαστήματα» είχε αναφέρει η Τσιαντσούλι, και τέλος, είχε συμπληρώσει πως: «Όταν ένα κουτάβι είναι σκουρόχρωμο, όμως, ούτε που φαίνεται».

Green puppy born with litter of white siblings in Italy / By Valentina DiDonato, Lianne Kolirin, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ