ΚΟΣΜΟΣ

Απάντηση Σχοινά στον Αλτούν για τα «πυρά» της Τουρκίας κατά των Ευρωπαίων

Απάντηση Σχοινά στον Αλτούν για τα «πυρά» της Τουρκίας κατά των Ευρωπαίων
ΙΝΤΙΜΕ

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν, κατηγόρησε την Ευρώπη για μη σεβασμό των Ευρωπαίων ηγετών στους μουσουλμάνους στον τρόπο ζωής τους, με τον Μαργαρίτη Σχοινά να του απαντά μέσω Twitter. 

«Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα δεν στοχεύουν μόνο τους μουσουλμάνους. Επιτίθενται στις ιερές αξίες μας, στη γραφή μας, στον προφήτη μας και στους πολιτικούς ηγέτες μας -τον τρόπο ζωής μας», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Αλτούν.

Και συμπλήρωσε:

«Να τι πρέπει να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι: οι μουσουλμάνοι δεν θα εξαφανιστούν επειδή δεν μας θέλετε. Δεν θα γυρίσουμε το άλλο μάγουλο όταν μας προσβάλετε. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με κάθε κόστος».

Σε άλλο tweet του, είχε γράψει:

«Η ευρωπαϊκή επιθετικότητα εναντίον των μουσουλμάνων και οι προσπάθειες να τους “πειθαρχήσουν” συνδέονται με την εκτεταμένη επιθετικότητα κατά του Ισλάμ, της Τουρκίας και του προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Μάλιστα, χαρακτήρισε την Ευρώπη επικίνδυνο μέρος για τους μουσουλμάνους.

Η απάντηση ήρθε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά:

«Συγγνώμη που θα σας απογοητεύσω, αλλά αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη μας. Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής».

Η «κόντρα» συνεχίστηκε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ερντογάν να απαντά: «Βασικά, αυτός είναι ο τρόπος ζωής σας πλέον». Η ανάρτηση συνοδεύεται από ένα άρθρο που ισχυρίζεται πως η Frontex συμμετέχει σε παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ