ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρή επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τουρκία

Αιματηρή επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τουρκία
REUTERS/Murad Sezer

Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ρουκέτα που πραγματοποίησαν σήμερα κούρδοι μαχητές προκάλεσε τον θάνατο δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό 35 ανθρώπων στην επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπως έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 6.00 το πρωί από μαχητές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στην πόλη Νουσαϊμπίν, κοντά στα συριακά σύνορα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Η εκεχειρία μεταξύ του ΡΚΚ και του τουρκικού κράτους κατέρρευσε τον περασμένο Ιούλιο, με συνέπεια οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας να αυξάνονται, μεσούσης της βίας στη νοτιοανατολική χώρα όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το κύμα βίας πλήττει και άλλες περιοχές της χώρας. Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον στρατιωτικών βάσεων στην Άγκυρα στοίχισε τη ζωή 29 ανθρώπων τον περασμένο μήνα. Οι αρχές δήλωσαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλος της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG με τη συνέργεια του ΡΚΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ