ΚΟΣΜΟΣ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νέες αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νέες αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός
AP Photo

Οι κυβερνήσεις της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορήθηκαν σήμερα για παραβίαση της νέας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, που είχε σκοπό να δοθεί τέλος στις εχθροπραξίες για τον έλεγχο του θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και υποτίθεται πως τέθηκε σε ισχύ σήμερα.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τις αρμενικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν την πόλη Τάρταρ και γειτονικά χωριά.

Την ίδια στιγμή το αρμενικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε ότι ο εχθρός άνοιξε πυρ με πυροβολικό εναντίον αρμενικών θέσεων σε διάφορους τομείς του μετώπου. Τα δύο μέρη κατηγόρησαν το ένα το άλλο για «χονδροειδή παραβίαση» της εκεχειρίας.

Την Κυριακή, το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ είχε ανακοινώσει ότι κατέγραψε άλλες 11 απώλειες μεταξύ των στρατιωτικών του δυνάμεων, με το συνολικό αριθμό των απωλειών να φτάνει στους 974 νεκρούς, με το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων με τις δυνάμεις των Αζέρων στις 27 Σεπτεμβρίου.

«Ξυπνήσαμε από τους κρότους»: Δύο Ελληνίδες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μιλούν στο CNN Greece

Πρόκειται για τη χειρότερη κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων από τη δεκαετία του ‘90, όταν είχαν σκοτωθεί 30.000 άνθρωποι.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ