ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία- Κορωνοϊός: Ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ ζητά από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα

Βουλγαρία- Κορωνοϊός: Ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ ζητά από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα
AP Photo/Amel Emric

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, που λαμβάνει θεραπεία για τον νέο κορωνοϊό στο σπίτι του αφού βρέθηκε θετικός στην ασθένεια, ζήτησε από τους Βούλγαρους να τηρούν τα μέτρα για την ανάσχεση της επιδημίας covid-19 και να μείνουν ασφαλείς, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων έφτασε σήμερα σε επίπεδο ρεκόρ.

Ο 61χρονος Μπορίσοφ έγραψε στο Facebook ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του και ότι εξακολουθεί να νιώθει γενική αδιαθεσία, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός από το σπίτι.

«Λαμβάνω θεραπεία όπως κάθε Βούλγαρος που πρέπει να μείνει στο σπίτι. Είμαι σίγουρος ότι η κοινωνία μας, υπό την ηγεσία των γιατρών μας που είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, θα ξεπεράσει αυτή την δοκιμασία. Ακολουθείστε τους κανόνες και μείνετε ασφαλείς», τόνισε.

Ο Μπορίσοφ βρέθηκε θετικός στην covid-19 την Κυριακή.

Την Τρίτη η Βουλγαρία ανακοίνωσε 2.243 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό μέχρι στιγμής. Από τον Μάρτιο στη χώρα έχουν καταγραφεί 40.143 κρούσματα covid-19 και 1.146 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Στη χώρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ οι αρχές καλούν τους 7 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και σωστής υγιεινής. Κάποιες πόλεις έχουν κλείσει μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ