ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Φάρσα η βόμβα στην Αψίδα του Θριάμβου - Τσάντα με πυρομαχικά στον Πύργο του Άιφελ

Παρίσι: Φάρσα η βόμβα στην Αψίδα του Θριάμβου - Τσάντα με πυρομαχικά στον Πύργο του Άιφελ

Η περιοχή γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου, στο κέντρο του Παρισιού, εκκενώθηκε έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο ActuParis.fr ότι αστυνομικοί κατέκλυσαν την ευρύτερη περιοχή, ενώ ήδη ολόκληρη περιοχή γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου έχει αποκλειστεί για προληπτικούς λόγους.

«Υπήρξε ένα μήνυμα για βόμβα. Αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο για να εξαλείψουν όλες τις αμφιβολίες», είπε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι μια περίμετρος ασφαλείας έχει οριστεί γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου.

Ολόκληρος ο αστικός τομέας, συμπεριλαμβανομένου κι ενός τμήματος των Ηλυσίων Πεδίων εκκενώθηκε από τη γαλλική αστυνομία, ενώ άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην Αψίδα του Θριάμβου, για τον εντοπισμό τυχόν εκρηκτικού μηχανισμού.

Τελικώς, αποδείχθηκε πως η πληροφορία για τη βόμβα ήταν μια κακόγουστη φάρσα και λίγο αργότερα οι Αρχές έδωσαν ξανά στην κυκλοφορία τους δρόμους που είχαν αποκλειστεί.

Υπήρξαν πολλές ψευδείς προειδοποιήσεις για βόμβες, πιο πρόσφατα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λιόν την περασμένη εβδομάδα και στον Πύργο του 'Αιφελ πριν από ένα μήνα.

Διακοπή κυκλοφορίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές προχώρησαν στη διακοπή της κυκλοφορίας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόσο στο Μετρό όσο και στη σιδηροδρομική γραμμή Charles-de-Gaulle Étoile.

Περιστατικό και στον Πύργο του Άιφελ

Την ίδια στιγμή και το Πεδίον του 'Αρεως στο Παρίσι, το πάρκο γύρω από τον Πύργο του 'Αιφελ, εκκενώθηκε για λίγο μετά τον εντοπισμό μιας τσάντας γεμάτης πυρομαχικά, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας.

Δύο γαλλικοί τοπικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι δημοσίευσαν φωτογραφίες μιας μπλε τσάντας με διάφορα είδη πυρομαχικών.

Η Γαλλία είναι βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιέλ Πατί νωρίτερα αυτό το μήνα από έναν 18χρονο μουσουλμάνο, εξαγριωμένο για τη χρήση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ σε μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης μέσα στην τάξη του σχολείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ