ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αδελφές κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν 27 φορές υπάλληλο που τους είπε να φορέσουν μάσκα

Κορωνοϊός: Αδελφές κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν 27 φορές υπάλληλο που τους είπε να φορέσουν μάσκα
CNNi

Δύο αδελφές συνέλαβαν οι Αρχές του Ιλινόις με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καθώς φέρονται να επιτέθηκαν σε υπάλληλο καταστήματος όταν εκείνος τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα και να χρησιμοποιήσουν απολυμαντικό.

Οι δύο αδελφές φέρονται να διαπληκτίστηκαν με το 32χρονο θύμα, που εργαζόταν ως σεκιούριτι στο κατάστημα, όταν εκείνος ζήτησε να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο διαπληκτισμός τους δεν περιορίστηκε όμως στα λόγια, με την 21χρονη Τζέσικα Χιλ να βγάζει μαχαίρι και να τραυματίζει τον άνδρα στην πλάτη, τον λαιμό και τα χέρια 27 φορές, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την ώρα που η 18χρονη αδελφή της, Τζάιλα Χιλ, είχε ακινητοποιήσει το θύμα κρατώντας το από τα μαλλιά στο έδαφος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Μετά τη σύλληψή τους, οι δύο αδελφές μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο με αμυχές και στη συνέχεια τους αποδόθηκαν κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας πρώτου βαθμού.

Η δίκη τους έχει προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέτρα κατά του κορωνοϊού λειτουργούν ως αφορμή για θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό.

Τον περασμένο Μάιο, μια ολόκληρη οικογένεια, και συγκεκριμένα μια μητέρα, ο σύζυγος και ο γιος τους, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς φέρονται να σκότωσαν έναν φύλακα που αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο της κόρης της οικογένειας σε ένα κατάστημα, επειδή δεν φορούσε προστατευτική μάσκα.

Sisters charged for allegedly stabbing store security guard 27 times after he told them to wear a mask, by Lauren M. Johnson and Kay Jones, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ