ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση κατά φρουρού στο γαλλικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας - Μία σύλληψη

Επίθεση κατά φρουρού στο γαλλικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας - Μία σύλληψη
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Anjum Naveed

Ένας άνδρας συνελήφθη στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, αφού μαχαίρωσε φρουρό στο γαλλικό προξενείο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας χρησιμοποίησε ένα «αιχμηρό εργαλείο» για να μαχαιρώσει τον φρουρό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό η γαλλική πρεσβεία στο Ριάντ, ο φρουρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.

«Η Πρεσβεία της Γαλλίας καταδικάζει σθεναρά αυτήν τη βίαιη επίθεση», αναφέρει το δελτίο Τύπου, προσθέτοντας ότι η πρεσβεία «επιβεβαιώνει την πλήρη υποστήριξή της στο θύμα και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας για να αποκαλύψει τις περιστάσεις του ατυχήματος και να διασφαλίσει την ασφάλεια των γαλλικών εγκαταστάσεων και τη γαλλική κοινότητα στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας».

Για την ώρα οι αρχές δεν γνωρίζουν το κίνητρο της επίθεσης, ενώ η γαλλική πρεσβεία καλεί τους Γάλλους πολίτες στη Σαουδική Αραβία σε «μέγιστη επαγρύπνηση».

Μπορέλ: Είμαστε μαζί με τους Γάλλους και τη Γαλλία

Σοκαρισμένος από τις επιθέσεις στη Γαλλία και το γαλλικό προξενείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, δηλώνει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Είμαι πολύ σοκαρισμένος από τις βάρβαρες επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη Νίκαια, στην Αβινιόνκαι στη Τζέντα. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τους αγαπημένους τους. Είμαστε μαζί με τους Γάλλους και τη Γαλλία. Μαζί, στην Ευρώπη και στον κόσμο, θα καταπολεμήσουμε το μίσος και τον τρόμο», δήλωσε μέσω Twitter o Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

Η επίθεση συνέβη λίγες ώρες μετά τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν άνδρας εισέβαλλε με μαχαίρι στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.

Θύματα είναι μία γυναίκα, η οποία βρέθηκε αποκεφαλισμένη μέσα στην εκκλησία, ο νεωκόρος (ο οποίος αναφέρεται από κάποια γαλλικά ΜΜΕ επίσης ως αποκεφαλισμένος), καθώς και μια ακόμη γυναίκα. Η γυναίκα αυτή είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την επίθεση και εξέπνευσε αργότερα μέσα σε μπαρ που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία και όπου είχε αναζητήσει καταφύγιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ