ΚΟΣΜΟΣ

«Υπάρχει μια αποκεφαλισμένη»: Μάρτυρας περιγράφει τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση στη Νίκαια

«Υπάρχει μια αποκεφαλισμένη»: Μάρτυρας περιγράφει τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση στη Νίκαια
AP Photo/Daniel Cole

«Πωλούσα κρουασάν και εκείνη την ώρα ήρθε προς το μέρος μου ένας άνδρας και μου είπε: “Κύριε, είναι μια αποκεφαλισμένη γυναίκα μέσα στον Καθεδρικό. Στην αρχή δεν τον πίστεψα αλλά το επανέλαβε»: με τα λόγια αυτά περιγράφει τα πρώτα λεπτά μετά από την αιματηρή επίθεση στην εκκλησία Νοτρ Νταμ στη Νίκαια μάρτυρας, ονόματι Ντέιβιντ.

Ο άνδρας, που μίλησε στο γαλλικό κανάλι BFMTV, αποκάλυψε πως «ακόμη τρέμει» από το περιστατικό.

«Πήγα στον Καθεδρικό και είδα κοντά τη δημοτική αστυνομία. Τους φώναξα και ήρθαν γρήγορα. Επέστρεψα (σ.σ. στο εστιατόριο) και κατέβασα το ρολό ασφαλείας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, είπε ότι ο άνδρας που του μίλησε ήταν μέσα στη Νοτρ Νταμ της Νίκαιας την ώρα της επίθεσης και ήταν «πολύ σοκαρισμένος».

«Είπε μόνο: “Κύριε, υπάρχει μια αποκεφαλισμένη γυναίκα μέσα στον Καθεδρικό. Τίποτα άλλο. Σοκαρίστηκα. Ακόμη τρέμω» δήλωσε ο ίδιος.

To χρονικό της επίθεσης

Η νέα σοκαριστική επίθεση έγινε λίγο μετά τις 9 το πρωί, όταν η θεία λειτουργία στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ, της μεγαλύτερης καθολικής εκκλησίας της πόλης, είχε μόλις ξεκινήσει.

Θύματα είναι μία γυναίκα, η οποία βρέθηκε αποκεφαλίσμένη μέσα στην εκκλησία, ο νεωκόρος (ο οποίος αναφέρεται από κάποια γαλλικά ΜΜΕ επίσης ως αποκεφαλισμένος), καθώς και μια ακόμη γυναίκα.

Η γυναίκα αυτή είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την επίθεση και εξέπνευσε αργότερα μέσα σε μπαρ που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία και όπου είχε αναζητήσει καταφύγιο.

Η αστυνομία περιέγραψε το σημείο της επίθεσης ως «βγαλμένο από ταινία τρόμου».

Ο δράστης, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι, συνελήφθη τραυματισμένος δέκα λεπτά μετά το συμβάν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης επαναλάμβανε τη φράση «Αλλάχου Άκμπαρ» («Ο θεός είναι Ύψιστος»).

Η περιοχή της επίθεσης αποκλείστηκε άμεσα ενώ μάρτυρες άκουσαν ελεγχόμενες εκρήξεις τις οποίες προκάλεσε η αστυνομία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ