ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Απέναντι στην αμαρτωλή Ευρώπη, η φωνή του μουσουλμανικού κόσμου»

Ερντογάν: «Απέναντι στην αμαρτωλή Ευρώπη, η φωνή του μουσουλμανικού κόσμου»
AP Photo

Την Ευρώπη έβαλε στο «στόχαστρο» ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης εθνικού αγώνα, ανήμερα της εθνικής επετείου ανακήρυξης της Δημοκρατίας.

«Η ύπουλη πολιτική εισβολής της Ευρώπης εδώ και αιώνες στα τουρκικά εδάφη εκδηλώνονταν πάντα με τον πλέον αδίστακτο τρόπο» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Ευρώπη τελικά βρήκε αφορμή για να στείλει τον στρατό της για να εισβάλει. Είναι τόσο άσχημες και άθλιες οι αμαρτίες εκείνων που λένε τους Τούρκους τυράννους και αμαρτωλούς και που στήνουν δικαστήρια που οι απέραντες θάλασσες δεν θα μπορέσουν να ξεπλύνουν τους λεκέδες τους. Ορκίζομαι στους αδελφούς μουσουλμάνους εκ μέρους σας. Η υπόθεσή μας είναι αυτή: Δεν εξαντλείται στα δικαιώματα και την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Οι Τούρκοι και η Τουρκία δεν θα προδώσουν τους προγόνους τους, τις σημαίες τους και τα αιώνια και ιερά δικαιώματα», ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη ότι «η μεγαλύτερη μας δύναμη είναι η εθνική μας κληρονομιά. Χωρίς να θυμόμαστε αυτή την κληρονομιά, ούτε η 15η Ιουλίου μπορεί να γίνει κατανοητή, ούτε η αξία της Δημοκρατία μας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Με την ίδρυση της Δημοκρατίας μας ρίξαμε τη σπίθα της ανεξαρτησίας στις καρδιές πολλών καταπιεσμένων. Άλλωστε αυτός είναι ο φόβος των ιμπεριαλιστών. Η σπίθα της ελευθερίας που εξαπλώθηκε από τα Βαλκάνια μέχρι την νότια Ασία βγήκε από την Ανατολή».

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατέληξε τονίζοντας: «Εκ μέρους αυτού το έθνους υποκλίνομαι μπροστά στα πνεύματα των μεγάλων προγόνων μας και ορκίζομαι: Το σημερινό έθνος που τα χέρια του είναι κομμένα έχει ψυχή όπως και στο παρελθόν. Ορκίζομαι ότι δεν θα προδώσουμε την ιερή τιμή των προγόνων μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ