ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Μποτιλιάρισμα 700 χλμ έξω από το Παρίσι λίγες ώρες πριν το δεύτερο γενικό lockdown

Κορωνοϊός: Μποτιλιάρισμα 700 χλμ έξω από το Παρίσι λίγες ώρες πριν το δεύτερο γενικό lockdown
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε η κυκλοφοριακή συμφόρηση γύρω από το Παρίσι λίγες ώρες πριν τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο εθνικό lockdown στη Γαλλία.

Στην περιοχή της Ile-de-France το μποτιλιάρισμα έφτασε τα 700 χιλιόμετρα το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με αναφορές των τοπικών Μέσων, καθώς το lockdown τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, προκειμένου να συγκρατηθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας που «χτυπάει» έντονα τη χώρα.

Από σήμερα οι πολίτες έχουν εντολή να παραμείνουν στο σπίτι τους και να βγαίνουν μόνο για περιπτώσεις ανάγκης, ιατρικούς λόγους και τα απαραίτητα ψώνια.

Το νέο lockdown είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο πρόεδρος Μακρόν την Τετάρτη το βράδυ απευθυνόμενος από τηλεοράσεως στον γαλλικό λαό.

Τα κρούσματα στη Γαλλία έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, ενώ χθες οι Αρχές ανακοίνωσαν 47.637 κρούσματα και 250 νέους θανάτους μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο πολλοί Παριζιάνοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη προκειμένου να περάσουν το διάστημα του lockdown στα προάστια.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση που επικράτησε χθες είχε πολλές ομοιότητες με εκείνη του πρώτου κύματος, τον Μάρτιο, ενόψει του πολύ αυστηρού πρώτου εθνικού lockdown.

Τότε, όπως αναφέρει το BBC, κάτοικοι της γαλλικής περιφέρειας ήταν εχθρικοί απέναντι στους Παριζιάνους που είχαν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ