ΚΟΣΜΟΣ

«Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ»: Τα τρία θύματα της τραγωδίας στην εκκλησία της Νίκαιας

«Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ»: Τα τρία θύματα της τραγωδίας στην εκκλησία της Νίκαιας
AP Photo/Daniel Cole

Μία μητέρα τριών μικρών παιδιών, ένας δημοφιλής νεωκόρος και μια 60χρονη γυναίκα είναι τα τρία νέα θύματα που άφησε πίσω του ο θρησκευτικός φανατισμός, στην τελευταία μίας σειράς επιθέσεων με «άρωμα» ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Ο νεαρός Τυνήσιος, που μόλις είχε φτάσει στην Ευρώπη, σκότωσε τρεις πιστούς χρησιμοποιώντας μαχαίρι μέσα στη βασιλική της Νίκαιας, κραυγάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ».

Η βραζιλιάνικης καταγωγής Σιμόν Μπαρέτο Σίλβα, 44 ετών, που μπόρεσε να βγει από την εκκλησία, πέθανε «σε εστιατόριο που βρισκόταν σε μικρή απόσταση», υποκύπτοντας στα «πολλαπλά» τραύματα από μαχαίρι που υπέστη, σύμφωνα με τον Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης της εθνικής εισαγγελίας.

Τα τελευταία λόγια της μητέρας στους νοσηλευτές που έσπευσαν ήταν:

«Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ».

«Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση ανακοινώνει, με μεγάλη οδύνη, ότι το ένα από τα πρόσωπα που έχασαν τη ζωή τους ήταν μια Βραζιλιάνα ηλικίας 44 ετών, μητέρα τριών παιδιών, κάτοικος Γαλλίας», ανέφερε το ΥΠΕΞ της Βραζιλίας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

gallia_thimata_tromokratia.jpg
H 44χρονη Σιμόν Μπαρέτο Σίλβα υπέκυψε στα πολλαπλά τραύματά της σε εστιατόριο που βρισκόταν κοντά στον ναό.Facebook

Το υπουργείο, το οποίο όταν ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε πως δεν είναι σε θέση σε αυτό το στάδιο να διευκρινίσει αν η γυναίκα είχε επίσης τη γαλλική υπηκοότητα, πρόσθεσε πως «η βραζιλιάνικη κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της και καταδικάζει σθεναρά αυτή τη φρικιαστική επίθεση».

Τα άλλα θύματα ήταν μια 60χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε μέσα στον ναό με κομμένο λαιμό κι ένας 55χρονος εργαζόμενος στην εκκλησία, πατέρας δύο παιδιών.

Ο νεωκόρος Βίνσεντ Λοκ, εκείνη την ώρα προετοιμαζόταν για την πρώτη λειτουργία της ημέρας. Βρέθηκε επίσης με κομμένο κεφάλι.

Vincent_Loques_54_.jpg
O 55χρονος Βίνσεντ Λοκ ήταν πατέρας δύο παιδιών.Facebook

«Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, εξ ονόματος όλου του βραζιλιάνικου έθνους, εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους φίλους της συμπατριώτισσάς μας η οποία δολοφονήθηκε στη Νίκαια, καθώς και των δύο άλλων θυμάτων, και την αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η Βραζιλία διακηρύσσει πως απορρίπτει την τρομοκρατία σε κάθε της μορφή », καταλήγει η ανακοίνωση, «όποιο κι αν είναι το κίνητρό της, κι επαναβεβαιώνει τη βούλησή της να συμμετάσχει στην εξάλειψη αυτής της μάστιγας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ