ΚΟΣΜΟΣ

Στις ακτές της Σενεγάλης το πιο πολύνεκρο ναυάγιο του 2020

Στις ακτές της Σενεγάλης το πιο πολύνεκρο ναυάγιο του 2020
CNNi

Τουλάχιστον 140 μετανάστες πνίγηκαν ανοικτά της Σενεγάλης στο πλέον πολύνεκρο ναυτικό δυστύχημα που έχει καταγραφεί μέσα στο 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Το πλοίο μετέφερε περίπου 200 άτομα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «σύμφωνα με πηγές ΜΜΕ, το λιμενικό της Σενεγάλης και της Ισπανίας και ψαράδες που έπλεαν κοντά έσωσαν 59 ανθρώπους και ανέσυραν τις σορούς 20 ακόμη.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το πλοίο κατευθυνόταν στα ισπανικά Κανάρια Νησιά όταν έπιασε φωτιά λίγες ώρες μετά την αναχώρησή του από το Μπουρ, μια παράκτια πόλη στα δυτικά της Σενεγάλης, πριν ανατραπεί κοντά στο Saint-Louis, στη βορειοδυτική ακτή της χώρας.

«Ο ΟΗΕ είναι βαθιά θλιμμένο από την πρόσφατη αυτή τραγωδία, η οποία ακολουθεί τα τέσσερα ναυάγια που καταγράφηκαν στην κεντρική Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα καθώς και μία ακόμη στο Αγγλικό Κανάλι», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο αριθμός των πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες από τη Δυτική Αφρική στα Κανάρια Νησιά έχει υπερτετραπλασιαστεί αυτή τη χρονιά, φτάνοντας τις 11.000.

Η κυβέρνηση της Σενεγάλης στέλνει αποστολή για τη διαχείριση των σορών και τη φροντίδα των επιζώντων.

At least 140 people drown in the deadliest shipwreck of 2020, by Sharon Braithwaite and Eoin McSweeney, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ