ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Σε τροχιά εθνικού lockdown και η Βρετανία - «Είμαστε έτοιμοι για ακόμη πιο αυστηρά μέτρα

Κορωνοϊός: Σε τροχιά εθνικού lockdown και η Βρετανία - «Είμαστε έτοιμοι για ακόμη πιο αυστηρά μέτρα
Nicholas Kamm/Pool via AP

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντομινίκ Ράαμπ αρνήθηκε σήμερα να διαψεύσει ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να εισάγει ακόμη πιο σκληρά μέτρα περιορισμού της πανδημίας, θέτοντας τη χώρα στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού, λιγότερο από τρεις εβδομάδες αφότου η χώρα τέθηκε σε «κίτρινο» συναγερμό.

Τα βρετανικά Μέσα μεταδίδουν ότι η κυβερνητική κυβέρνηση βρίσκεται στον σχεδιασμό μίας νέας δέσμης μέτρων αναγκάζοντας εστιατόρια και μη απαραίτητα καταστήματα σε περιοχές της Αγγλίας με υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων να κλείσουν.

Ερωτηθείς στο ραδιόφωνο του BBC αν εξετάζεται η αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού, ο Ράαμπ απάντησε: «Είμαστε ήδη έτοιμοι για επιπλέον μέτρα που μπορούμε να πάρουμε. Αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό με τα επιπλέον μέτρα είναι να συνεχίσουμε στην τροχιά που βρισκόμαστε για την αντιμετώπιση του ιού».

Ο υπουργός, ο οποίος θεωρείται το δεξί χέρι του Μπόρις Τζόνσον, τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για να αποφύγει ένα δεύτερο εθνικό lockdown παρά το γεγονός ότι η Γερμανία, η Γαλλία και η Ουαλία ανακοίνωσαν τις προηγούμενες ημέρες παρόμοια μέτρα σε εθνικό επίπεδο.

Η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας έχει ανακοινώσει ένα «αντιπυρικό» lockdown με επαναφορά των αυστηρών περιοριστικών μέτρων της άνοιξης κατά του κορωνοϊού και ισχύ μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Ο τοπικός Πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ δήλωσε πως «όλοι οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι και όλες οι μη αναγκαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ