ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στη Σμύρνη: Συγκλονιστικές εικόνες από απεγκλωβισμό γυναίκας από τα συντρίμμια

Σεισμός στη Σμύρνη: Συγκλονιστικές εικόνες από απεγκλωβισμό γυναίκας από τα συντρίμμια
AP Photo/Ismail Gokmen

Για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και περίπου 120 τραυματίες στη Σμύρνη κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. 

Στις τουρκικές Αρχές έχει σημάνει συναγερμός και είναι σε εξέλιξη έρευνες για εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια κτηρίων.

Ο σεισμός που σημειώθηκε ανοικτά της Σάμου ταρακούνησε ιδιαίτερα τη Σμύρνη με αποτέλεσμα δεκάδες κτήρια να έχουν καταρρεύσει.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο την τουρκική αρχή διαχείρισης καταστροφών, 120 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Στην πόλη της Σμύρνης οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους καθώς κτήρια κατέρρευσαν.

Ο δήμαρχος της Σμύρνης, Τουνκ Σογιέρ, δήλωσε στο CNN Turk ότι περίπου 20 κτήρια έχουν καταρρεύσει.

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε επίσης στο Μπαλίκεσιρ, Αϊδίνιο, Μαρμαρά καθώς και στην Κωνσταντινούπολη.

O υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανακοίνωσε αρχικά ότι έξι κτήρια έχουν καταρρεύσει στη Σμύρνη, και ιδιαίτερα στην περιοχή Αλσαντζάκ (Πούντα), λίγο αργότερα ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης μίλησε για 20 κατεστραμμένα κτήρια.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε πως έχουν ήδη κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Με όλα τα κρατικά μέσα στηρίζουμε τους πολίτες που έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό. Αναλάβαμε δράση για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες», ανέφερε μέσω Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ