ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός Σάμος: Συλλυπητήρια Μητσοτάκη στον Ερντογάν για τους νεκρούς στη Σμύρνη

Σεισμός Σάμος: Συλλυπητήρια Μητσοτάκη στον Ερντογάν για τους νεκρούς στη Σμύρνη
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Olivier Matthys, Pool

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκηςκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τους τέσσερις νεκρούς στη Σμύρνη, μετά τον σεισμό μεγέθους 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου λίγο πριν τις 14:00, το μεσημέρι της Παρασκευής. 

«Μόλις κάλεσα τον πρόεδρο Ερντογάν για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για την τραγικές απώλειες από τον σεισμό που έπληξε και τις δύο χώρες μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, μέσω Twitter.

«Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, αυτές είναι στιγμές που οι λαοί μας πρέπει να στέκονται μαζί», ανέφερε ο πρωθυπουργός, μέσω Twitter.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ερντογάν απάντησε στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντάς του ότι «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν χρειαστεί».

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις της ΕΜΑΚ στην Τουρκία για να βοηθήσουν σε απεγκλωβισμό παγιδευμένων πολιτών.

«H σκέψη μας αυτή την ώρα είναι στους κατοίκους της Σάμου και σε όσους συνδράμουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό του, ο Νίκος Δένδιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ