ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός Σάμος: Μήνυμα συμπαράστασης της Αλβανίας σε Ελλάδα και Τουρκία

Σεισμός Σάμος: Μήνυμα συμπαράστασης της Αλβανίας σε Ελλάδα και Τουρκία
AP Photo/Hektor Pustina

Η Αλβανία είναι δίπλα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τονίζει σε μήνυμά για τον σεισμό στη Σάμο, ο Αλβανός πρόεδρος, Ιλίρ Μέτα.

«Ο αλβανικός λαός και εγώ είμαστε δίπλα στους φίλους λαούς της Τουρκίας και της Ελλάδας, και εύχομαι να αντιμετωπίσουν αυτήν τη δύσκολη κατάσταση και να ανακουφιστεί ο πόνος των οικογενειών που έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η Αλβανία θα είναι κοντά στις φίλες χώρες μας με όλα τα διαθέσιμα μέσα» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τους τέσσερις νεκρούς στη Σμύρνη, μετά τον σεισμό μεγέθους 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου λίγο πριν τις 14:00, το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Μόλις κάλεσα τον πρόεδρο Ερντογάν για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για την τραγικές απώλειες από τον σεισμό που έπληξε και τις δύο χώρες μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, μέσω Twitter.

«Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, αυτές είναι στιγμές που οι λαοί μας πρέπει να στέκονται μαζί», ανέφερε ο πρωθυπουργός, μέσω Twitter.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ερντογάν απάντησε στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντάς του ότι «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν χρειαστεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ