ΚΟΣΜΟΣ

Συλλυπητήρια Πούτιν σε Ερντογάν για τα θύματα του σεισμού

Συλλυπητήρια Πούτιν σε Ερντογάν για τα θύματα του σεισμού
Presidential Press Service via AP, Pool

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα ανθρώπινα θύματα που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός στην επαρχία της Σμύρνης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, δεχθείτε τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια σε σχέση με τα ανθρώπινα θύματα και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στην επαρχία της Σμύρνης» αναφέρεται στο τηλεγράφημα, του Ρώσου προέδρου.

Ο Ρώσος πρόεδρος εκφράζει επίσης την παράκληση του προς το Τούρκο πρόεδρο να μεταβιβάσει την συμπόνοια και την συμπαράσταση του στους οικείους και συγγενείς των θυμάτων ευχόμενος ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίσθηκαν από τον σεισμό.

Σημειώνεται πως οι νεκροί στη Σμύρνη ανέρχονται στους 12, όπως ανακοίνωσε η Τουρκία, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 419.

Μήνυμα συμπαράστασης από την Αλβανία

Η Αλβανία είναι δίπλα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τονίζει σε μήνυμά για τον σεισμό στη Σάμο, και ο Αλβανός πρόεδρος, Ιλίρ Μέτα.

«Ο αλβανικός λαός και εγώ είμαστε δίπλα στους φίλους λαούς της Τουρκίας και της Ελλάδας, και εύχομαι να αντιμετωπίσουν αυτήν τη δύσκολη κατάσταση και να ανακουφιστεί ο πόνος των οικογενειών που έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η Αλβανία θα είναι κοντά στις φίλες χώρες μας με όλα τα διαθέσιμα μέσα» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ