ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Σε εξέλιξη δραματική επιχείρηση διάσωσης οικογένειας στη Σμύρνη

Σεισμός Τουρκία: Σε εξέλιξη δραματική επιχείρηση διάσωσης οικογένειας στη Σμύρνη
AP Photo/Darko Bandic

Γιγαντιαία επιχείρηση βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στη Σμύρνη της Τουρκίας για τον απεγκλωβισμό μιας γυναίκας και των δύο παιδιών της που παραμένουν καταπλακωμένοι στα χαλάσματα του σπιτιού τους μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ

Τα παιδιά είναι ηλικίας 10 και 20 ετών ενώ ο πατέρας της οικογένειας την ώρα του σπιτιού δεν ήταν στο σπίτι και παρακολουθεί έξω από το κατεστραμμένο σπίτι την επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διασώστες έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τη μητέρα, η οποία φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. Δεν είναι ωστόσο σε θέση να γνωρίζουν για την κατάσταση των υπολοίπων.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu οι νεκροί από το χτύπημα του εγκέλαδου ανέρχονται σε τουλάχιστον 25, την ώρα που οι τραυματίες ξεπερνούν τους 800. Σημειώνεται ωστόσο ότι υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί και άλλο καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι.

Νωρίτερα, στιγμές συγκίνησης εκτυλίχθηκαν πάνω από τα συντρίμμια κτηρίων στη Σμύρνη, που κατέρρευσαν από τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, όταν οι διασώστες κατάφεραν έπειτα από περίπου 9,5 ώρες να απεγκλωβίσουν δύο παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ