ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σιαμαία ενωμένα στο κεφάλι διαχωρίστηκαν μετά από μαραθώνιο χειρουργείο

ΗΠΑ: Σιαμαία ενωμένα στο κεφάλι διαχωρίστηκαν μετά από μαραθώνιο χειρουργείο
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Μετά από μία μαραθώνια χειρουργική επέμβαση διάρκειας 24 ωρών, τα σιαμαία δίδυμα κορίτσια ενωμένα στο κεφάλι, διαχωρίστηκαν με επιτυχία στο Παιδικό Νοσοκομείο UC Davis στο Σακραμέντο, της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η Άμπι και η Μίκα είναι σήμερα εννέα μηνών και αποτελούν μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, καθώς μόνο το 2% των σιαμαίων διδύμων γεννιούνται ενωμένα στο κεφάλι.

Τα δίδυμα Craniopagus, όπως ονομάζονται, εμφανίζονται σε περίπου μία στις 2.5 εκατομμύρια γεννήσεις.

Η χειρουργική ομάδα κατάφερε να χωρίσει μεγάλες φλέβες και εγκεφαλική ύλη που συνέδεαν τα δίδυμα και στη συνέχεια να ανακατασκευάσουν τα κρανία τους, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του νοσοκομείου.

Περισσότεροι από 30 χειρούργοι, νοσηλευτές, αναισθησιολόγοι και λοιπό υγειονομικό προσωπικό συμμετείχαν στην 24ωρη επέμβαση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Η επέμβαση ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου και τελείωσε με τον επιτυχή διαχωρισμό στις 24 Οκτωβρίου περίπου στις 3.28 τα ξημερώματα.

«Μετά από 10 μήνες προετοιμασίας, γίναμε μάρτυρες εκείνου που όλοι οραματιστήκαμε για τα κορίτσια και πλημμυρίσαμε συναισθήματα χαρά», ανέφερε μία νοσηλεύτρια που παρακολουθούσε την χειρουργική ομάδα.

Η μητέρα των διδύμων μοιράστηκε φωτογραφίες που δείχνουν το αποτέλεσμα της επέμβασης στο Instagram.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ