ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Εξελέγη ρεπουμπλικανός υποψήφιος που πέθανε από κορωνοϊό τον Οκτώβριο

Εκλογές ΗΠΑ: Εξελέγη ρεπουμπλικανός υποψήφιος που πέθανε από κορωνοϊό τον Οκτώβριο
CNNi

Ο κτηνοτρόφος και επιχειρηματίας Ντέιβιντ Άνταλ πέθανε στις 5 Οκτωβρίου σε ηλικία 55 ετών από κορωνοϊό. Ένα μήνα αργότερα εμφανίζεται να έχει εκλεγεί στο πολιτειακό Κογκρέσο στη Βόρεια Ντακότα με το ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Σύμφωνα με την οικογένειά του ο Άνταλ, «ήταν δημόσιος λειτουργός για χρόνια και ανυπομονούσε να υπηρετήσει στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας».

Η φιλοδοξία του ικανοποιήθηκε μεταθανάτια.

Ο πρώην πιλότος αυτοκινήτων ράλι κέρδισε στην 8η εκλογική περιφέρεια της Βόρειας Ντακότας την τελευταία κούρσα της ζωής του, με πάνω από το ένα τρίτο των ψήφων (κρίνονταν δύο έδρες, για τις οποίες οι υποψήφιοι ήταν τέσσερις).

Ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης της αγροτικής και κτηνοτροφικής πολιτείας του αμερικανικού βορρά ανέφερε πως αντιμετωπίζει το εκλογικό παράδοξο ως εάν να είχε υπάρξει παραίτηση ή συνταξιοδότηση κοινοβουλευτικού, προσθέτοντας πως επαφίεται στους Ρεπουμπλικάνους να ορίσουν ποιος θα καταλάβει την έδρα του.

Μεταθανάτια νίκη υποψηφίου είχε καταγραφεί και στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018. Σε εκείνη την περίπτωση, ο Ντένις Χοφ, πολύ γνωστός ιδιοκτήτης οίκων ανοχής, εξελέγη στο Κογκρέσο της Νεβάδας, κι αυτός με τα χρώματα των Ρεπουμπλικάνων, μερικές εβδομάδες μετά τον θάνατό του.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ