ΚΟΣΜΟΣ

Για τη Συμφωνία του Παρισιού η πρώτη προγραμματική δήλωση Μπάιντεν

Για τη Συμφωνία του Παρισιού η πρώτη προγραμματική δήλωση Μπάιντεν
AP Photo/Carolyn Kaster

Με την καταμέτρηση να συνεχίζεται σε οχτώ ακόμη πολιτείες και τις επιστολικές ψήφους να «δουλεύουν» υπέρ του, ο Τζο Μπάιντεν έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης.

«Δεν είμαι εδώ για να διακηρύξω ότι νικήσαμε, αλλά για να σας πω ότι όταν τελειώσει η καταμέτρηση, πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές», είπε το βράδυ της Τετάρτης ο Τζο Μπάιντεν σε σύντομη ομιλία του στο προπύργιό του στο Ουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ.

Αφού γίνει γνωστό το αποτέλεσμα, είπε, θα είναι καιρός «να αφήσουμε τις επιθετικές ομιλίες της προεκλογικής εκστρατείας πίσω μας», συνέχισε, αποπειρώμενος να φανεί ενωτικός στη βαθιά διχασμένη χώρα.

Για να προχωρήσουμε πρέπει να σταματήσουμε να μεταχειριζόμαστε τους αντιπάλους μας σαν εχθρούς», πρόσθεσε.

Παράλληλα, με αφορμή την τυπική αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, την Τετάρτη, ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επανενταχθεί στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, την πρώτη ημέρα της θητείας του, εάν επικρατήσει.

«Σήμερα, η κυβέρνηση Τραμπ εγκατέλειψε επίσημα τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Και σε ακριβώς 77 ημέρες, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα επανενταχθεί σε αυτή», τόνισε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο μέσω του Twitter, αναφερόμενος στην 20ή Ιανουαρίου 2021, όταν θα ορκιστεί ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ