ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Παρίσι: Νέα μέτρα απαγόρευσης για delivery και takeaway

Κορωνοϊός - Παρίσι: Νέα μέτρα απαγόρευσης για delivery και takeaway
AP Photo/Francois Mori

Το Παρίσι απαγορεύει υπηρεσίες «delivery» και «takeaway» για έτοιμα γεύματα και αλκοολούχα ποτά ανάμεσα στις 22.00 και τις 06.00 από αύριο, Παρασκευή, για να αναχαιτίσει την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε η αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η πώληση και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε δημόσιους χώρους θα απαγορεύεται επίσης από τις 22.00 μέχρι τις 06.00 από τις 6 Νοεμβρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα την επιβολή νέου εθνικού lockdown -που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή- υποχρεώνοντας τα μη απαραίτητα καταστήματα, όπως είναι αυτά που δεν πουλάνε βασικά τρόφιμα ή φάρμακα, να κλείσουν και τους πολίτες να πρέπει να χρησιμοποιούν υπογεγραμμένα έγγραφα για να δικαιολογούν την παρουσία τους εκτός σπιτιού.

Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές έκριναν ότι απαιτούνται περισσότερα μέτρα στο Παρίσι καθώς, παρά το lockdown, ήταν μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας αργά τη νύχτα.

Η επιβολή εκ νέου καραντίνας και αυστηρών περιορισμών έχει προκαλέσει οργανωμένες αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη παρότι χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ισπανίας, αντιμετωπίζουν ρεκόρ κρουσμάτων καθημερινά και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν.

Μια γαλλική κυβερνητική πηγή είπε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ότι στο Παρίσι παρατηρήθηκαν «μυστικά πάρτι και ιδιωτικά δείπνα» γι' αυτό και κρίθηκαν απαραίτητα τα αυστηρότερα μέτρα.

«Όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες του παιχνιδιού και επομένως θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τότε είναι που χρειάζεται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί", είπε η Ινταλγκό.

Χθες Τετάρτη η Γαλλία κατέγραψε 40.558 νέα κρούσματα κορονοϊού και 385 θανάτους ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την Covid-19 σε 38.674, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ